Шестима министри ще отговарят на въпроси на парламентарния контрол днес

Последният работен ден на депутатите за тази седмица е посветен на парламентарен контрол. Те ще препитат в Народното събрание общо шестима министри от кабинета. Пръв на трибуната ще се качи министърът на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

Към вътрешния министър има един въпрос, отправен от левицата относно мерките на МВР за контрол над хората, проявяващи насилие.

Министърът на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  ще отговаря на два въпроса. Първият е относно тревожните демографски тенденции в България, а вторият относно еднодневните трудови договори в селското стопанство.

Трети на трибуната ще застане регионалният министър Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е. Той ще отговаря на въпроси относно строителството на магистрала „Струма”, относно изграждането на новия път, който трябва да свърже Русе и Велико Търново, както и на въпроси за други трасета от републиканската пътна мрежа.

Четвърти на депутатски въпроси ще отговаря екоминистърът Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе. Той трябва да каже за изграждането на канализация на кварталите "Средна кула" и "Долапите" на Русе, както и ще отговори на въпрос относно изпълнението на Оперативна програма "Околна среда 2014 - 2020".

Към енергийния министър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по има само един въпрос и той е за АЕЦ "Белене".

Последна на трибуната ще излезе министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard. Тя трябва да даде отговор на въпрос относно развитието на отношенията между България и Русия в сферата на туризма.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет