Николай Нанков: Няма завишени цени при санирането

  • 06 юни 2017 08:09

  • 3101
  • 2
Николай Нанков: Няма завишени цени при санирането
©

Няма завишени цени в програмата за саниране. Това каза в ефирана БТВ регионалният министър Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е.

„Програмата стартира на пазарен принцип. След една година изпълнение видяхме, че има разминавания, затова поставихме таван на цените, респективно този таван беше намаляван на два пъти”, уточни той.

По думите му в министерството са получени 27 сигнала за нарушения при вече 400 санирани сгради и още 550, които са в процес на строителство. Според него в случаите с протеклите блокове в Мездра и Стара Загора става въпрос за грешка на строителя. Нанков увери, че живущите в тези блокове ще бъдат обезщетени за сметка на строителя.

„В последните няколко месеца се забави подписването на споразумението между Българската банка за развитие и МРРБ като принципал на програмата, за да може да стартират плащанията от бюджета през МРРБ към ББР. Хубавото е, че за 20 дни успяхме да подпишем споразумението от началото на мандата, за да започнем още другата седмица разплащания по вече завършените сгради”, заяви Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е.

"Проблем в тези четири месеца беше, че програмата беше замразена. Натрупаха се по-голям размер лихви от очакваните", каза още министърът. "Няма да говорим за повишаване на цените на винетките", стана ясно от думите му.

Нанков призна, че в последния момент е бил номиниран за министър, но е убеден е, че с работата си той и екипът му ще оправдаят гласуваното доверие. Министърът каза още, че би се допитвал по казуси до предшественичката си на поста министър Павлова. „Гледаме да посвършим повече работа, лентичките са най-лесното нещо”, отбеляза още Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е.

"Освен, че забавихме с повече от година конкурса за тунел "Железница". Такъв скандал не е имало повече от 10 години в Агенция "Пътна инфраструктура". Всички мерки са взети, за да не се допускат в бъдеще подобни инциденти", каза още най-младият министър в кабинета.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3101 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.06.06 | 14:52

2
Толкоз сте нагли и продължавате да говорите глупости.

2017.06.06 | 14:52

1
Санирането е толкова качествено колкото пътищата ама за това излизат златни на квадратен метър. Парадокса при нас е че ни казват че с малко пари нищо не става а сега даже и с много пари пак ефекта е нулев. Просто роднински фирми до властта взимат поръчките качество нулево.

Добави коментар

Водещи новини