ГЕРБ и Обединени патриоти да спрат с популизма и да не пипат пенсиите, зоват от ДБГ

  • 11 април 2017 14:04

  • 13971
  • 0
ГЕРБ и Обединени патриоти да спрат с популизма и да не пипат пенсиите, зоват от ДБГ
© Булфото (Архив)

ГЕРБ и Обединени патриоти да не пипат пенсионната система „на тъмно“ без обществен дебат и консенсус. Призоваваме бъдещите коалиционни партньори да спрат с популизма и да не увеличават и без това прекомерната данъчна и осигурителна тежест върху хората и бизнеса, като по този начин се задълбочи обедняването на българския народ. Това се казва в позиция на Движение България на гражданите.

Оттам смятат, че в бюджетът няма необходимите средства, за да се вдигне минималната пенсия от 161,38 лв. на 200 лв. Затова призовават да не тръгваме по гръцкия сценарии с вдигане на социалните плащания без необходимите приходи в хазната. Бившият партньор на ГЕРБ дори смята, че преди 2 години партията на Бойко Борисов е била на път да срине пенсионния модел на държавата с опита си за национализация на активите в частните пенсионни фондове.

"ДБГ сме за увеличаването на пенсиите за сметка на парите, които ще останат в бюджета чрез затягане на контрола при незаконното източване на стотици милиони за инвалидни пенсии, за което многократно настоявахме в рамките на 43то Народно събрание, но до този момент не е факт", отбелязват от ДБГ.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
13971 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини