Премиерът на Ирландия Енда Кени проведе среща с Йорданка Фандъкова, Иван Портних и Димитър Николов

  • 29 март 2017 16:34

  • 1964
  • 1
Премиерът на Ирландия Енда Кени проведе среща с Йорданка Фандъкова, Иван Портних и Димитър Николов
© ГЕРБ

Премиерът на Ирландия Енда Кени проведе среща с кмета на София и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, кмета на Бургас и зам.-председател на партията Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден и кмета на Варна Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

На срещата присъстваха евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега., Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна и Владимир Уручев и заместник-председател в Групата на ЕНП в Европейския Комитет на Регионите Малина Едрева. Основен акцент в разговора бе значението на добрата образователна система за развитието на държавите. Енда Кени изтъкна, че в инвестицията в образованието е била ключова за възхода на Ирландия. По думите му, водещи науки са математиката и инженерните науки, които имат основна роля в подкрепата на държавното развитие.

Като втори главен приоритет, допринесъл за просперитета на страната, премиерът на Ирландия посочи развитата инфраструктура, която е водеща за привличането на инвестиции и разкриване на нови работни места. Според Кени няма алтернатива за проевропейската политика, която подпомага регионите.

Представителите на ГЕРБ заявиха, че образованието е водещ приоритет в програмата за управление на ГЕРБ. „Основен акцент в следващия управленски мандат на ГЕРБ и Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще бъде двойното увеличение на учителските заплати с цел насърчаване на младите специалисти в сектора. Целим да създадем конкурентоспособни кадри за нуждите на бизнеса. Това ще допринесе за развитие на икономиката и повишаване на доходите на хората“, обясниха те.

Пожелавам успех на моя голям приятел Бойко Борисов в сформирането на стабилно правителство“, заяви министър-председателят на Ирландия Енда Кени.

Филип Епитропов
1964 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.03.29 | 23:37

1
ПАРЛАМА

Добави коментар

Водещи новини