Зеленогорски: Трябва да търсим някакво съгласие вдясно

  • 29 март 2017 14:26

  • 2385
  • 4
Зеленогорски: Трябва да търсим някакво съгласие вдясно
© РБ

Очевидно е, че трябва да се търси възможност за някакво съгласие вдясно. Нима можем да си позволим постоянно да правим една и съща грешка и тези 300 хиляди общо десни избиратели да ни питат защо и ние да казваме "ние нямаме вина".

Това коментира преди началото на заседанието на Националния координационен съвет на коалицията председателят на предизборния щаб Найден Зеленогорски. На днешната среща предстои да бъде направен анализ на участието и изборните резултати на Блока, както и да бъде приета оставката на политическия съвет. Зеленогорски подчерта, че най-голямата грешка на Блока на изминалия вот е била, че около 300 хиляди души, дали гласа си за тях, са останали непредставени в 44-я парламент.Опитвахме се до последно максимално да разширим формата, но не се получи, призна той.

Според него Реформаторският блок във варианта, в който се яви на изборите, би трябвало да бъде съхранен и доразвит. Това включвало търсене на съгласие с лидерите на "Нова република" и на "Движение Да България". Има оставки в Блока, цялото политическо ръководство си е подало оставките, на тези избори се яви целият РБ, а не поотделно, затова най-логично е днес да бъде приета оставката на политическия съвет и да се търси друго решение. Така Найден Зеленогорски отговори на въпрос дали лидерът на ДБГ Меглена Кунева трябва да се откаже от председателския пост в партията. Зеленогорски припомни, че тя е била първата сред лидерите на коалицията с морален акт, защото се е отказала от участие в изборите.

Вчера председателят на СДС Божидар Лукарски и НИС на партията решиха да подадат оставки пред Националния съвет идния вторник като израз на поета отговорност. От ДБГ не се притесняват, че няма да получават държавна субсидия, защото през повечето време на съществуването си са били без такава и дори нямали общински или държавен офис. Ще се издържаме през лично участие, надявам се да се справим, смята Найден Зеленогорски.

Последвайте канала на

БТА
2385 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
аз

2017.03.29 | 19:59

4
РБ, във формата от тези избори не трябва да бъде съхраняван! РБ, в сегашния формат, има нужда от радикално реформиране! Има няколко човека (като се започне от Кунева), които пречат и трябва да си отидат! Не виждат ли, че хората не ги искат! Не си ли научиха урока от Иван Костов?! Н
Karo

2017.03.29 | 19:37

3
Нещо, някъде със някого. Успех Зеленоглавски.

2017.03.29 | 18:14

2
ТОВА НЕ Е ДЯСНО С ДЕСЕТ ЛИДЕРИ И ДОКАТО ПЛЮЕТЕ ГЕРБ ЧЕ НЕ БИЛИ ДЕСНИ ТЕ ПОЛУЧАВАТ ПОЗДРАВИ ОТ ВСИЧКИ ДЕСНИ В ЕВРОПА КАНЯТ ГИ НА СРЕЩИ А ВИЕ СЕ ОБЯСНЯВАТЕ ЗАЩО ГУБИТЕ ИЗБОРИ НИКОИ НЕ ВИ БРЪСНЕ ЗА ДЕСНИ ВИЕ РАЗЕДИНЯВАТЕ ИСКАТЕ ВСИЧКИ ДА СТЕ ЛИДЕРИ
X men

2017.03.29 | 15:38

1
Зеленогорски, в Плевен Спартански те чака да те назначи ката секретарка!

Добави коментар

Водещи новини