Освободиха от поста постоянния секретар на отбраната Добромир Тотев

  • 21 март 2017 14:43

  • 3871
  • 2
Освободиха от поста постоянния секретар на отбраната Добромир Тотев
© Булфото (архив)

Постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев е бил освободен от длъжност. Причината е, че на 17 март е изтекъл мандатът му, съобщиха от Министерство на отбраната за Novini.bg.

Оттам уточниха, че длъжността временно се изпълнява от един от директорите във ведомството, докато тече процедурата за назначаването на нов служител.

Постоянният секретар е най-високата административна длъжност във военното ведомство. Припомняме, че Тотев беше назначен на този пост по време на служебното правителство на Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май. Постоянният секретар е с мандат от 4 години и разполага с широки правомощия по отношение на бюджета, изпълнението на различни проекти, кариерното развитие в администрацията.

По неофициална информация Тотев е изявил желание да продължи да работи до съставянето на редовно правителство. Военният министър Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен обаче не се е съгласил. На мястото на Тотев се кандидатира Румен Василев, който до скоро бе началник на политическия кабинет на министъра. Той се задържа на ключовата длъжност само 2 месеца. Преди това полк. Василев бе комендант на Министерството на отбраната. За кратко време министър Янев освободи шефовете на търговското дружество "Снабдяване и търговия", на холдинг "Терем", на изпълнителната агенция "Военни клубове и военно почивно дело", известна като социалната агенция, пише „24 часа“.

 

Постоянният секретар е най-високата административна длъжност във военното ведомство, съизмерима с поста на началника на отбраната, който е висш офицер. Тотев беше назначен на този пост по време на служебното правителство на Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май.

Постоянният секретар е с мандат от 4 години и разполага с широки правомощия по отношение на бюджета, изпълнението на различни проекти, кариерното развитие в администрацията. По неофициална информация Тотев е изявил желание да продължи да работи до съставянето на редовно правителство. Военният министър Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен обаче не се е съгласил. На мястото на Тотев се кандидатира Румен Василев, който до скоро бе началник на политическия кабинет на министъра. Той се задържа на ключовата длъжност само 2 месеца. Преди това полк. Василев бе комендант на Министерството на отбраната. За кратко време министър Янев освободи шефовете на търговското дружество "Снабдяване и търговия", на холдинг "Терем", на изпълнителната агенция "Военни клубове и военно почивно дело", известна като социалната агенция.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3871 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.04.05 | 09:59

2
В бюджетната система са само заплатажии без да вършат работа както в частния сектор, а какви заплати вземат...
Умник Гюро

2017.04.05 | 09:59

1
Комунистите бързат да назначат свои кадри навсякъде в държавния апарат.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини