Военното министерство с нов главен секретар

  • 04 април 2017 14:58

  • 1973
  • 0
Военното министерство с нов главен секретар
© Булфото (Архив)

Със заповед на министъра на отбраната от 1 април 2017 г. за постоянен секретар на Министерството на отбраната е назначен Румен Василев.

Назначаването на постоянен секретар на Министерството на отбраната се регламентира от Закона за отбраната и Въоръжените сили (ЗОВС). Според чл. 79, ал.3 от ЗОВС изборът на постоянен секретар на Министерството на отбраната се извършва след подбор и съгласуване с министър-председателя. ЗОВС е специален закон и изключва прилагането на Закона за държавния служител по отношение назначаването на постоянен секретар и по-специално прави неприложимо провеждането на конкурс за тази длъжност.

Извършването на подбор за длъжността „постоянен секретар“ е разпредено със заповед на министъра на отбраната, в която е предвидено до подбор да бъдат допуснати всички служители на Министерството на отбраната, които отговарят на условията на чл. 79, ал. 2 от ЗОВС. За сравнение при извършване на подбор за тази длъжност през 2013 г. са били допуснати само служители, които са заемали ръководни длъжности в Министерството на отбраната – директори, заместник-директори и началници на отдели.

След приключване на подбора предложението за назначаването на Румен Василев на длъжност „постоянен секретар“ е съгласувано с министър-председателя, след което е издадена заповед за встъпването му в длъжност.
 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1973 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини