Сергей Станишев: Банките да плащат данъци върху транзакциите

  • 23 декември 2011 21:25

  • 2927
  • 14
Сергей Станишев: Банките да плащат данъци върху транзакциите
©

Дясната политика се ограничава в орязването на разходите. Това доведе до нестабилност на еврото, еврозоната навлиза в рецесия и в резултат на това има 6 млн. нови безработни. Това заяви лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на в предаването Панорама по БНТ.

Държавният дълг на Гърция нарасна два пъти по време на управлението на дясно правителство, подобна беше ситуацията в Италия и Ирландия. В България безработицата скочи двойно по време на управлението на ГЕРБ.

Правителството на БСП трупаше резерви, намалихме държавния дълг до 14 % от БВП и оставихме 8,2 млрд лв резерв. В момента нараства безработицата, а с това нарастват и разходите за осигуряване на безработните, посочи Станишев

Крайно неуместно е изказването на българския финансов министър, в което Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи обяви, че до шест месеца може да няма евро, заяви лидерът на БСП. ЕЦБ помогна и през 2008 и сега на банките, в ролята на краен кредитор, но отказва да го направи за държавите – това е неразбираемо, добави Станишев, който е и лидер на ПЕС. В това си качество той предложи в ЕС да да има разумни регулации.

Сега кредитните агенции могат да поставят на колене държавите със своите рейтинги. ПЕС предлага данък върху финансовите транзакции – така тези, които създадоха кризата ще платят за нея. Ако това стане, в евробюджета ще влязат допълнително 260 млрд евро, убеден е Станишев.

Последвайте канала на

Novini.bg
2927 14

Коментари 14

Добави коментар
Maleeee

2011.12.27 | 17:08

6
Тоз продължава да ръси бисер след бисер... Колко може да е прост?!?! Те и тези в Европа ще им писне, не може няма и месец да си шеф на малцинствена партия в ЕП и да почнеш вече не само по Бойко, но и по Меркел, Саркози и т.н. да ревеш... Скрий се някъде и млъкни манаф турски!!!

2011.12.27 | 17:08

5
Ти прочете ли статията напълно?Ако да ,успя ли да разбереш какво е казал човека,или защото е заешката муцунка и трябва да се изплюеш?
годо

2011.12.27 | 17:07

4
Една много добра идея! На всички трябва да им е ясно, че алчността и цинизма на банките и финансовите институции доведоха до тази финансова криза.Абсолютно задължително е те да понесат последствията от своите грешки!

2011.12.27 | 17:06

3
70% от хората изибощо нямат представа как се стигна до кризата от 2008 г. Те разбират само от това, да им каже някой да плюят по някого и готово. Не случайно хората сме едно стадо овце, които вървим подир пъдарина си. Пъдаринът ни казва кой е виновен, в случая "гадните комунисти" (питайте какъв е бил дядо му на този пъдарин) и 70% от хората си казват маму да *** на тоз комуняга. И така, пъдаринът си върви и си повтаря това и един хубав ден хората приемат това като чиста монета и не се замислят изобщо, не мникмат в проблема, а той е, че банките, боррсовите спекуланти и т.н., залисани в стремежа си към все повече и повече пари, престъпват всякакви норми и правила. Колко то вас са наясно с теориите на демокрацията (капитализма)?
AJ4A

2011.12.27 | 22:03

10
Точно днес, на един от най-светлите християнски празници Рождество Христово, не мислех да влизам в каквито и да са "отношения" с болшевишки безбожници, но наглостта ти е толкова брутална, че не издържах. Слушай философе, банките не са живи създания!!! Банките са създадени и се управляват от хора, подчинени са и на Българската Центрлна банка. Комуистическите отрепки са виновни за всички беди на Земята!!! Те и само те се опитват да научат целия свят, да убедят всички по света, че не е важно колко си УЧИЛ, колко си ОБРАЗОВАН, колко си ТРУДОЛЮБИВ, колко си ПРЕДПРИЕМЧИВ, а е важно ....... да целуваш ръката на болшевишкия вожд!!!! Ти не можеш да обвиняваш банките, защото банките работят по правила, съобразени с финансовото устройство в държавата, с политиката на правителството и Централната банка!!!! Като на власт са все болшевишки "рожби", като Централната бнка е бъкана от "парашутисти", спуснати с червени парашути, какво можем да очакваме?!?!?! Кой създаде банките, какви хора се инфилтрираха н тях?!?!? На кого служат банките?!?!? Защо само "прибират" парите и не ги инвестират обратно в икономиката, а ги "раздават" на своите шефове и близките до тях структури, които с парите на хората изкупуват и узурпират имуществото на същите тези хора!!!! Я кажи какви банки са примерно ПИБ, Корпративна и търговска и др. подобни, от кой се ръководят, кой и как ги е създал, с какви пари, в какви хора и дружества "инвестират чрез кредитните си политики, как се пръкнаха комунистическите кредитни милионери - сигурно и за тези карикатури ще кажеш, че са плод на алчността на банките, а не са плод на изпълнение на комунистическите директиви от най-висше?!?!?! Вместо карикатурата социалистическа и комунистическа да се обажда на теми, които въобще не са за капацитета на плиткото му и равно като стъкло мозъче, да вземе и да призове ДА БЪДАТ СПРЯНИ СУБСИДИИТЕ НА ПАРТИИТЕ!!!! Защо трябва да се дават ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ субсидии на партиите?!?!?! Партиите работят за техните собствени интереси, а не за интересите на България и според мен е крайно време целокупният български народ да плаща данъци от които да се плаща на партии, коиот не допринасят с нищичко за добруването на народа, чийто пари безпаметно харчат!!!! ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО НА ВСИЧКИ НЕКОМУНИСТИ, НА ВСИЧКИ ЧЕСТНИ, ТРУДОЛЮБИВИ, ПОЧТЕНИ, РАБОТЛИВИ И ПРОГРЕСИВНИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ И ПО СВЕТА!!!! Комунизмът трябва да бъде УНИЩОЖЕН ведзнаж и завинаги, а комунистическите отрепки трябва да бъдат дадени на народа и да бъдат съдени от народа за делата им и чак когато делата на тези варвари излязат на бял свят, чак тогава ще може да се каже с точност кой всъщност с какво е допринесъл за страданието и немотията на хората по света!!!!
SHOPA

2011.12.27 | 17:06

2
"Гризачът" дава акъл!!! Примерът е заразителен. Когато "историци" дават акъл по финансови въпроси, ПАЗЕТЕ СЕ! Може да се върнем далеч в историята. Иначе мръсните банкери, гадните капиталисти и т.н. са виновни за всичко. Нито дума за оставените задължения, като: плащанията по промяната на дълга от М.Велчев; договора за хеликоптерите; мотрисите "Дезиро"; плащанията по заема за АЕЦ"Белене" и т.н.! Всичко дясно е виновно, само долният ляв педал е прав! "Айде всички у лево"-новият девиз на ПЕС!
ЦAР КИРО

2011.12.28 | 17:50

13
САМО ЕДНА ДУМА СТИГА - СЕР ГЕЙ.
хе хе хе

2011.12.27 | 17:05

1
хехехе - гейчето станало вече и финансист???????? Както "оправи" България сега се е запътило акъл да дава и в Европа - Щото явно "мнооооооого " го има???????Освен от развит социализъм гейчето "разбирало" и от реален капитализъм - да се чуди човек що след 3 червени правителства все още сме последни по доходи и стандарт???? Като толкоз много ги разбираше що не предотврати кризата в зародиш бе гей Сергей , ами тогава приказваше глупости как нас кризата щяла да ни подмине - "големия" мозък пророкува? Вземи да се скриеш ,че скоро не само у нас ,ами и в Европа ще ни се смеят на "много знаещото и разбиращо" гейче хехехе!
AlexK

2011.12.28 | 17:49

12
Идиот си ти , СерГей . Абе малоумнико - нали ако наложиш данък "транзакция" на банката : тя автоматично ще го начисли на следващия ми паричен трансфер ??? Кой печели от това : аз???!!! Още данъци ???!!! Самодоволен , самовлюбен келеш .
Хм...

2011.12.27 | 17:27

7
БСП са много по-добри политици и специалисти от герберските мутри. Поне мислят за народа, аз живях много по-добре при тях, отколкото при мръсните герберчета, престъпници до един за трепане !!! А тези, дето ги хвалите сте едни и същи платени драскачи, пишещи едни и същи небивалици в един същи стил. Истината е, че никой няма нужда от вас, Герб и от вас, СДС, ОДС и други гадни десни капиталисти: НДСВ и БСП правителствата водеха тази държава към просперитет, а вие съспивате всичко, създавате криза и безработица !
хе хе хе

2011.12.27 | 22:03

9
Щом си живял много по-добре при комунистите ,значи доста си се облажил ,щото те освен да крадат еврофондове / заради което по времето на гей Сергей ни спряха всичко на 100%, да си спомняш случайно?/ и да правят ЗАМЕНКИ за жълти стотинки нищо друго не правиха! А да - и раздаваха комисионни на любимия турчин Доган от 1 млн. лева за консултации за хидровъзел ,от което той много разбирал?????- това също ли си го забравил??? А да си спомняш случайно Виденовата зима на 1997 , когато любимите ти комунисти докараха без свет.криза страната до пълна мизерия и фалираха всички банки- кой загуби всичките си спестявания тогава бе умник? Да си чувал случайно за властването на свет. финансова криза от 3години насам, за проблемите в Еврозоната и фактическия фалит на Гърция, че дори Испания и Италия са на път ,а Португалия оттогава смени 2 правитества и свали заплатите с 30%??? Що някои факти ти "избледняват , а други избирателно ги помниш! Аман от пишман драскачи с елементарни мозъчета, обвиняващи всеки за всичко без въобще да си направят труда да видят фактите и да ги анализират / ма то с тия бетонни комунистически мозъчета аслъ ,как да го направят това?/И следващия път ,като решиш да ми хвалиш комунизма ,направо заминавай за Сев. Корея - щот май само там остана да вирее рекламирания от тебе пропаднал навсякъде строй!
do11

2011.12.27 | 22:03

8
Mom4e kakvi komunqgi bre??? Kato otide6 na pitnik vnimavai,za jalturite voinata ne e svur6ila.Promiti mozuci ste vsi4ki do 1.Ima 2-3 Komunisti4eski partii v Bg i te zemat ob6to na parlamentarni okolo 3000 glasa,taka 4e na tqh moje i da im se kaje komunisti.BSP e lqva partiq i izpovqdva lqva politika,drug e vuprosa do kakva stepen uspqvat s realizaciqta.Vuv Franciq upravlqvat levite,tova zna4i li 4e sa Kumunisti??? A gospoda idioti??? Bulgariq e pulno s tupa mladej i ei toq nomer 11 e dostoen idiot.AKo si tolkova kompetenten kajete v/u kakuv vid politika se stremqt levite(govorq v globalen ma6tab v sveta).
до 12

2011.12.28 | 00:44

11
БСП може и да са лява партия, но само на думи. Хората в нея са същите или наследници на БКП.
kayozeroskay

2011.12.30 | 11:07

14
С МАСЛОООООО ГОСПОДИН КГБ БОБЪР МНОГО СА ВИ ГОТИНИ КРЕМЪЛСКИТЕ ОЧИЛЦА

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини