Няма да е здравословно БСП да прави коалиция с ДПС, смята Станишев

  • 12 януари 2017 15:02

  • 6805
  • 24
Няма да е здравословно БСП да прави коалиция с ДПС, смята Станишев
© Булфото (архив)

В момента няма да е здравословно за БСП да прави коалиция с ДПС след предсрочните парламентарни избори, коментира пред журналисти председателят на Партията на европейските социалисти /ПЕС/ Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Той посочи, че са управлявали два мандата с ДПС и не смята, че те са извлекли поуките от собствените си грешки.

Според него в момента за първи път от много време има чуваемост за политики. БСП трябва да заложи на конкретни политически, икономически и социални ангажименти заедно с нови лица и енергия, смята Станишев. Той посочи, че е много важно да има ясна програма, около която да се оформи бъдещето управление, както и ясно коалиционно споразумение и механизъм за вземане на решенията. Според него партиите трябва да мислят и за българското председателство на Европейския съюз.

За БСП е важно да остави зад гърба си стари коалиционни матри, да действа отговорно и в интерес на държавата, без да бъде заложник и да плаща цената за поведение на наши партньори, каза Станишев. Той апелира политиците да имат по-умерено поведение по време на кампанията, да спорят за политики, но да не отправят личностни нападки.
На въпрос за евентуално управление на БСП с ГЕРБ, Станишев отговори, че за коалиции преди избори не се говори и сега няма да дава препоръки.

По повод внесения от ГЕРБ днес законопроект за промени в Изборния кодекс за въвеждане на мажоритарен избор в два тура и 240 едномандатни района, Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на коментира, че това е политическа игра предизборно. Той подкрепи позицията на ръководството на БСП за смесена избирателна система. Много обичаме да се търси магическо решение - ще сменим системата и ще ни се оправи всичко, коментира Станишев, но отбеляза, че умеем да "покваряваме" всяка система.

Според него следващото редовно правителство трябва да излъчи новия български еврокомисар. Това, по думите му, е най-чистият вариант. Според Станишев най-логичното е, ако Гюнтер Йотингер поеме ресора на Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, новият български еврокомисар да вземе неговия - дигитална икономика.

Според лидера на ПЕС през тази година се открива възможност за намиране на политическо решение на конфликта в Сирия. Той изрази надежда и за постигане на по-цялостна политика на Европа за овладяване на бежанските потоци.

В отговор на въпрос Станишев коментира, че оставката на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в като лидер на АБВ е предимно проява на инстинкт за самосъхранение предвид резултатите, които се очакват за партията на предсрочните избори.

Традиционно в началото на годината Станишев събра представители на медиите на баница с късмети и сам си изтегли "Силна воля и късмет ще те водят все напред". "Неопределено, но позитивно", коментира късмета си той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6805 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар

2017.01.14 | 02:20

10
бсп ще загуби изборите
Ъ.ъ.ъ.ъ.ъ...

2017.01.13 | 22:36

9
мазния долен гнусен беглец пак говори изрода мръсен,,,,мама ти ева долна проста червена гнусна ,,,,мишка миризлива,,,никога повече не стъпвай в БГ!!!!

2017.01.13 | 22:36

8
Гответе се за широка коалиция ГЕРБ+БСП+ДПС! И без това са от котилото БКП!

2017.01.13 | 18:11

1
Червената пачавра майка ти иска ли да ми духа на дъртия , ще и дам 200 капутински рубли ?
болшевишки терористи

2017.01.13 | 22:36

7
Нали се близахте с Местан на Орлов мост и се клехте във вечна любов и вярност , много бързо им се насити на ДС-агентите ! Или те вече не искат да мушкат червени шушумиги ?
РАДА ДЪЛБОКАТА

2017.01.13 | 22:36

5
Кой е по голям гей! СерГей или Бойка Симитлийска?

2017.01.13 | 22:36

6
Баща ти -- правил те е когато не му се е е.бя .ло !
ГЕРБ=БСП

2017.01.13 | 22:36

4
Бойко Борисов -комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР. Цветан Цветанов СТАРШИНА от ДС!Син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. Цецка Цачева – партийна секретарка на БКП в Окръжния народен съвет в Плевен. Лиляна Павлова – внучка на АБПФК. Баба и на когото е кръстена, била зам. завеждащ отдел в ЦК на БКП, а дядо-партизанин в отряда „Чавдар”.По времето на СОЦ-а бил министър на химията! Министър Павлова има наследствен огромен(350кв.м.!!) даден безвъзмезно от ЦК на БКП апартамент в Лозенец.
пухльо

2017.01.13 | 22:35

3
Така е ,така е ! Право е СерГЕЙЧЕТО ! Не е здравословно ,не е ! В началото е хубаво ,ама после - болките в гъз(а) са мноого силни (той го знае от собствен опит). Абе ,съсел - защо си въобразяваш ,че някой ще ви допусне до властта ?! Може да сме късопаметни ,ама толкова късопаметни - не сме !
САРАЙСКИЯ ИБРИКЧИЯ

2017.01.13 | 22:35

2
И за пореден път Хамавото Семе никой не го брои за жив и не го слага в сметките !
000

2017.01.25 | 20:23

18
както винаги по курвенски - коалиция след изборите - другарю ...гей как е в швейцария, замъка ти отоплен ли е, .....
В е л и к и я

2017.01.25 | 20:23

17
Най здравословно за България е да направите коалиция с Централните софийски гробища ....

Добави коментар

Водещи новини