Цветан Цветанов: Няма да прикриваме корумпираните във властта

  • 21 декември 2011 08:05

  • 2242
  • 6
Цветан Цветанов: Няма да прикриваме корумпираните във властта
© Булфото

Колегите работят по последните случаи на подпалени коли в столичните квартали "Люлин" и "Дружба" 1.

Това заяви в сутрешния блок на ТВ7 вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Той уточни, че при единия случай е получен сигнал от гражданин и извършителят почти е бил заловен на местопрестъплението, сега има показания за "оттеглянето" му и се издирва. Вътрешният министър апелира за съдействието на гражданите, защото "това нещо трябва да бъде прекратено".

Цветанов не изключи възможността палежите да са поръчани от определени престъпни кръгове с цел дестабилизация на държавата, но уточни, че не иска да извежда тази версия като водеща. Пред камерата на ТВ7 единият от собствениците на запалените коли каза, че е безработен, въпреки че автомобилът е "Мерцедес" S класа. Човекът е около 25-годишен. Той заяви, че автомобилът му е подарък и каза, че това не е най-важното в България. По този повод Цветанов отбеляза, че независимо дали лицето е криминално проявено или не, полицията трябва да спре всички палежи.

По темата за досиетата вътрешният министър  каза, че трябва да се припомни коя е политическата сила, която е дала възможност да станат известни на обществото всички бивши агенти на Държавна сигурност, като визира ГЕРБ. "Ние дължим това на българското общество, защото искаме да градим бъдещата перспектива на България", посочи той.

Цветанов заяви, че си обяснява изборната победа на ГЕРБ с разума на гражданите. "Ние направихме позитивна кампания, с ясна визия за бъдещето управление в местната власт и в президентството. Избрахме подготвени кандидати за кметове, хора с потенциал. Новоизбраните местни управници също така могат да приложат добрите практики на кметове на ГЕРБ, които вече имат по един мандат зад гърба си", добави той.

По повод отказа на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да се кандидатира за президент Цветанов посочи, че управлението на страната се нуждае от човек с характер, такъв който има силата да прави реформи. "Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е човекът, който е най-уважаван от българските граждани, но смятам, че той не трябваше да напуска премиерския пост в един от най-трудните моменти за страната ни. Много е важно да довършим започнатото. В момента се провеждат непопулярни мерки, реформи които трябва да бъдат направени и мога да кажа, че след година нещата ще бъдат коренно различни", категоричен бе Цветанов.

По думите му, оценката за управлението на Тройната коалиция от страна на ЕК е била изключително негативна, а по време на управлението на ГЕРБ това се е променило. "Процесът на разследване на корупцията във властта по време на нашето управление е непрекъснат и се осъществява със съдействието на партньорски служби от чужбина. Няма да прикриваме никого, всички подобни случаи ще се разследват и ако има доказателства, ще бъдат внесени в съда", заяви вътрешният министър.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа отрече да има вражда с финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. "Никога не сме били врагове с Дянков, винаги сме били в един отбор. Нормално е да има противоречия, когато се работи по толкова важни за държавата цели", уточни министърът на вътрешните работи.

"Правителството се нуждае от парламентарна подкрепа", заяви той и изрази надежда, че повече независими народни представители ще подкрепят управляващите. Той отрече твърденията на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, че ГЕРБ краде партийната субсидия на отцепилите се от "Атака", като каза, че депутатите сами подписват декларация за прехвърляне на субсидията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2242 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
a Metroto

2012.01.07 | 01:13

6
Кога ще секнеш източването на европейски фондове чрез МЕТРОТО, или много Ви се услади. Защо не провериш за какви стотинки работят подизпълнителите и къде отива разликата от милиони?

2011.12.21 | 12:59

5
---- Прикрепено писмо (I za Podmivane i za Porastvane-UNIVERSAL) ---- Подател: evgeni slavkov До: bodilnik@tv7.bg Относно: I za Podmivane i za Porastvane-UNIVERSAL Дата: Петък, 2011, Декември 16 10:21:28 EET Първо Играчка,после Плачкааа,казваха му на Борисов ,ама той не слушаше.Четяха му приближените,поради понятни причини от любимите му пасажи на дългопазените детски книжки по които изреастна,та стана и Генерал-Премиер.Ти как си със слуха ? Добро утро господин Бареков-Ники.Впечатлителна бе процесията около награждаването ти с жълтата статуетка.Ами сега какво ще стане ако репортажа е бил гладан от Борис Велчев и ВСС,за това че си ги закачил по стените и наредил по бюрата.Горките те ако можеха да да говорят и да виждат какви ги вършите.Твоята слабост по "православието" е всеизвестна.Може би/вижда се, че си висок/ искаш да Пораснеш повече и от Борисов ? Трудна работа бе Ники,не става,той е Заключил Рьст,и,телния ДНК-код вав флашка,която само той и Партията-Онази Древната, знаят.Затова не се Напрягай толкова,не става,казвам ти го под секрет.Гледайки жълтата опашка,какво си мислеше ? Как драгите зрители ще ги убедиш ,че си доказал НЕЩОТО или тезата си ,поне по твои думи.Ами НЕЩОТО е доказано от преди тебе бе Ники.Това Нещо под формата на израза -МОЖЕ ДА СЕ НАСЕРЕМЕ,НО НЯМА ДА СЕ ИЗЛОЖИМЕ е Лицензирано От БСП и Лакей,като Гоце и Стършела,Охооо много преди тебе.Ти ли ще измисляш топлата вода за ПОДМИВАНЕ ????! Казваш в интервюто си ,че едва ли не зърнопроизводителите си правят екскурзии поради излишък и екцентричност ????! Ники,правиш си лоша услуга,пьк е казано -Boy Чок,акъл йог.Моля ползвайте/в учтива форма/ Google-преводач или се обърнете към w.w.w. Арменския Поп.com
Беш

2011.12.21 | 12:58

4
Педал-трябва да започнеш със себе си!

2011.12.21 | 12:58

3
До 30 % коледно намаление от www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си .
Гого

2011.12.21 | 12:26

2
Корумпираните викат дръжте корумпираните!!!
Az

2011.12.21 | 11:51

1
Ами например вожда е записан в раговор с Танов , как лобира за веяе покйниш Миво бирата ! Защо мутрата бойко борисов , наркопокровителя борисов , корумпето бойко още ни е министър претседател ! Идиота с купена генералска титла от мутрите , за които лобира !

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини