Ангел Найденов: Гордостта на ГЕРБ в лицето на изборния кодекс се провали

  • 19 декември 2011 10:50

  • 895
  • 0
Ангел Найденов: Гордостта на ГЕРБ в лицето на изборния кодекс се провали
©

Депутатът от Коалиция за България Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен даде своята оценка за изминалите избори.

Според него на тях е имало нарушени права, нагнетяван страх, съзнателно създаден хаос, манипулирани резултати.


„Оценката, извън тази на управляващите, е че тези избори бяха най-лошо организираните и най-лошо проведените.  Гордостта на ГЕРБ в лицето на изборния кодекс се провали”, заяви Найденов.

„Новите правила за адресната регистрация създадоха затруднения на добросъвестните граждани. Това не спря преместването на хора, които продават гласа си. 155 000 души промениха адреса си преди изборите. Представете си за каква промяна на вота става дума? Над 400 000 български граждани попаднаха в забранителните списъци и МВР, и ГРАО признаха този проблем. Проблемът е безобразие”, заяви Найденов.

Той каза, че БСП са подали над 1000 жалби в избирателните комисии, включително и над 100 жалби в Конституционния съд. Конституционният съд прие удобството на отхвърлянето на жалбата за касиране на президентските избори, каза Найденов.

„Над 700 000 са недействителните бюлетини на първия тур на изборите. Факт, който няма как да бъде оспорен. Липса на разяснителна кампания и некомпетентност на ръководствата на изборните комисии – също е причина за проблемите при изборите.

Насаждане на страх, сплашване – част от характеристиката на тези избори”, отбеляза Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен.

Последвайте канала на

Десислава Станева
895 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини