Експерт: България не може да е посредник между големите държави

  • 03 ноември 2016 17:58

  • 4125
  • 2
Експерт: България не може да е посредник между големите държави
© бТВ

България не може да е посредник между големите държави, защото те сами имат достатъчно сериозни канали, по които да преговарят. Политиците използват ролята на посредник по-скоро за да извинят заемането на една или друга позиция. Това смята експертът по сигурността проф. Боян Чуков.

В предаването "Лице в лице" по бТВ той подчерта, че президентът има ангажимент за международните контакти на страната ни. Чуков се надява бъдещият държавен глава да заеме по-водеща позиция по отноешения на външната ни политика. В изказването му се открои критиката към Министерство за външните работи за забавянето на реакции, като даде за пример - закъснялата нота към властите в Турция за отправените заплахи към български граждани в южната ни съседка по повод изборите. Освен това според Чуков отвън изглежда така сякаш България е "васал" на Турция.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
4125 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.11.05 | 19:50

2
Ако "експертът" Чуков вижда България като васал на Турция,защо не каже,как изглежда тя за Русия,особено след изказването на Толстой?Аман от комунисти,обявени за експерти.

2016.11.05 | 19:48

1
България е васал , защото ТИКВАТА се е нагъзил на Ердоган и му е лапнал рязания ! Долу този предател , долу ГЕРБ !

Добави коментар

Водещи новини