Служители на МВР ще преминават проверка за професионалната си подготовка веднъж годишно

  • 05 октомври 2016 15:12

  • 23012
  • 3
Служители на МВР ще преминават проверка за професионалната си подготовка веднъж годишно
© Булфото

Държавни служители в Министерството на вътрешните работи /МВР/ вече ще са длъжни да поддържат и да повишават професионалната си подготовка чрез професионално обучение. Веднъж годишно те ще преминават проверка за оценяване на нивото им. Това стана норма с приемането на промени в Закона за МВР на второ четене.

Според измененията за служители на МВР вече ще се считат и държавни служители от Академията на МВР, от дирекцията "Инспекторат", от Института по психология на МВР. Досега за служители на министерството са се смятали само полицейски органи и органи по пожарна безопасност и защита на населението, както и лица, работещи по трудово правоотношение.

С новите текстове се въвежда и възможност за проверки по документите за довереността на декларираните факти в декларациите за имуществото и доходите, които се подписват при постъпване на служба в МВР.

Депутатите уточниха кои висши ръководни длъжности не трябва да се явяват на конкурс за преминаване на по-висока длъжност. Това ще са главен секретар, заместник-главен секретар и директор на главна дирекция. След приключване на такъв конкурс държавни служители ще се преназначават на по-висока длъжност само след успешно завършване на съответната професионална подготовка, решиха депутатите, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
23012 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
8

2016.10.06 | 19:32

2
ВСЕКИ ПОЛИЦАЙ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ПОНЕ ЕДИН ЧУЖД ЕЗИК.
оня

2016.10.06 | 22:52

3
Няма как да знае като не му е осигурено от министерството .Това не е задължително по длъжностната ми характеристика .Ясно ли ти е разбирач .

2016.10.06 | 11:11

1
мирно ,строй се и преброй се , и бъчвата ще минава по редиците и ще ги побарва по дюканите ,така ще види кой е годен и кой за нищо не става ,само мисля веднъж на една година ,ами това е малко

Добави коментар

Водещи новини