Областните директори на МВР вече имат инструкции за охрана на изборите

  • 05 октомври 2016 12:14

  • 3199
  • 1
Областните директори на МВР вече имат инструкции за охрана на изборите
© Булфото Архив

МВР вече едало инструкции към областните директори за охраната в изборния ден. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. обяви, че вече е направена среща с главния прокурор Сотир Цацаров  за прилагане на мерките за опазване както на правата на гражданите, така и за защита на изборните секции.

Въпросът беше коментиран по време на днешния блиц контрол. Депутатът от ДСБ ген. Атанас Атанасов зададе въпрос на Бъчварова. Според него МВР се бави с предприемането на мерките.

"Нищо не чуваме от страна на правителството за мерките за защита на обществения ред. Друга година месеци преди това се създаваха щабове. Вземете поне се снимайте със Сотир Цацаров, да ви видят хората че нещо правите", коментира ген. Атанасов.

Според него много хора са ангажирани с охрана на границата и това може да доведев до дефицит на полицаи по време на изборния ден.

"Всяка една секция трябва да бъде поета за охрана 24 часа преди изборния ден и до предаването на изборните книжа на следващия ден", коментира още ген. Атанасов.

Бъчварова увери, че всички процедури се спазват. Междувремнно тя отговаря на въпрос и за бежанците. По думите й издръжката на бежанци е 14 млн. лв., като това включва персонал, храна, превоз и текущи разходи.

"Това, което ние искаме да направим, е да има повече центрове от затворен тип, за да е по-добър контролът", аргументира се тя.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3199 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
САМО ПИТАМ

2016.10.05 | 22:19

1
Ама ще има ли избори. Нали вече били преброени бюлетините и ГЕРБ бил победител. Даже преди да номинират Цачева, казаха с колко % печелела...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини