Станишев: Номинацията на Кристалина Георгиева е "абсурдно и грозно" решение

  • 28 септември 2016 17:01

  • 11811
  • 5
Станишев: Номинацията на Кристалина Георгиева е "абсурдно и грозно" решение
© stanishev.eu

Председателят на Партията на европейските социалисти и евродепутат от БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на определи днес решението на българското правителство да номинира Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование за генерален секретар на ООН като "абсурдно и грозно". Той направи този коментар пред български журналисти в Брюксел.

За мен това решение на българското правителство е абсурдно заради резултата, който се гони, и грозно по начина, по който се взе - цялата среда, която се създаде около българската кандидатура; крайно рисково от гледна точка на това, което искаме да постигнем.

Всички опити да се разсее отговорността, да се намесят европейски институции и политически семейства, нямат никаква почва под себе си.

Опитите да се намесят Германия, Европейският парламент, няма никакво значение за крайния резултат. Лошото е, че България изглежда като страна, която не знае какво иска. Преди решаващата фаза на състезанието през октомври, с изключение на нас, никоя държава не си сменя кандидата, коментира Станишев.

Това решение не е изненада - виждаме от самото начало, че подкрепата за Ирина Бокова от правителството и донякъде от президентската институция е куца.

С издигането на нова кандидатура шансовете никак не нарастват. Ще обслужим чужд интерес, правителството се оказва податливо на външни и вътрешни влияния. Пропускаме уникален шанс, който няма да се повтори в следващите десетилетия. Политическата отговорност трябва да се носи и тя е най-тежка, заяви Станишев.

Последвайте канала на

Нора Виткова
11811 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ЖУРНАЛИСТ

2016.09.29 | 10:25

5
„Станишев: Номинацията на Кристалина Георгиева е "абсурдно и грозно" решение „ --- Кристалина Георгиева : Номинацията на Станишев за Председател на ПЕС е "абсурдно и грозно" решение…
Тупанист

2016.09.28 | 23:57

1
Ами да са вземат младите ...
1

2016.09.29 | 09:46

4
Мръсен СЪСЕЛ, каквото и да каже е МРЪСОТИЯ - ГНУС МЕ Е ОТ СЪСЕЛА

2016.09.29 | 09:46

3
ГРОЗНО И МРЪСНО Е ЧЕ ТИ ВЪОБЩЕ СЕ ПОКАЗВАШ НА СЦЕНАТА.СЪСИПА БЪЛГАРИЯ ЕВРЕЙСКО МЕКЕРЕ И СЕКА ЗАСТАВАШ ЗАД ДРУГ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ ЕВРЕЙСКАТА ПОДМЕТКА БОКОВА.ЕДНАТА ЕВРЕЙСКА ПОДМЕТКА Е ИЗДИГНАТА ОТ КРЕМЪЛ А ДРУГАТА ЕВРЕЙСКА ПОДМЕТКА ОТ ВАШИНГТОН--БЪЛГАРИ В ТАЗИ НАДПРЕВАРА НЯМА

2016.09.29 | 06:47

2
Дейбаибоклуцитедейба Ирина , Кристалина , Илияна , Кунева , Сър-гей ! Но най-големият боклук е банкянската ТИКВА проста !

Добави коментар

Водещи новини