Станишев: Социалният елемент отстъпи на политиката на "затягане на колана"

  • 09 септември 2016 14:08

  • 2252
  • 2
Станишев: Социалният елемент отстъпи на политиката на "затягане на колана"
© ПЕС

Социалният елемент отстъпи пред политиката на затягане на коланите, а това доведе до висока безработица, недоволство и безперспективност. Днес непопулярните решения се възприемат като политика на Брюксел, а те са политика на десните, която руши доверието на хората в Европа. Това заяви в Полша президентът на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, където се проведе 26-я Икономически форум.

"Социалната държава е едно от най-големите и модерни постижения на ХХ-ти век, извоювано от европейската левица. Днес сме свидетели на нарастването на европейския скептицизъм заради огромното социално неравенство. Пазарната икономика създава растеж и блага, но трябва да бъде държана в желязна клетка. Думите са на Вебер и се отнасят до регулациите. Днес Европа е в тежка криза заради консенсуса от 2008 г. да се спасяват банки, а не да се мисли в посока публични инвестиции, които да гарантират растеж и работни места", заяви българският политик.

Станишев дебатира бъдещето на социалната държава с Джордж Балан – вицепремиер за реинтерграцията на Молдова, Пьотр Глински – вицепремиер и министър на културата и националното наследство на Полша, Константи Раджвил – министър на здравеопазването на Полша и други.

"Доволен съм, че дори някои от представителите на десните партии посочиха солидарността като свой приоритет и рецепта за излизане от кризата", посочи още той.

 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2252 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
кукулкан

2016.09.14 | 13:19

2
Другарю Станишев не ти ли увря главата, че социална политика се прави от богата държава а не от ограбена от вас България.

2016.09.11 | 12:34

1
TOIA ZASHTO NE E V ZATVORA

Добави коментар

Водещи новини