Павлова: Сезирах СГС с искане за обявяване на нищожност на сделката за бившите „Царски конюшни“

  • 16 септември 2016 12:14

  • 4756
  • 2
Павлова: Сезирах СГС с искане за обявяване на нищожност на сделката за бившите „Царски конюшни“
© Булфото

Сезирах СГС с искане за обявяване на нищожност на трите договора, сключени от областния управител на София за продажба на трите имота, които съставляват терена, върху който са сградите на бившите „Царски конюшни“. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена пред журналисти в Народното събрание. Това се случва дни след продажбата на имота с „Царските конюшни“ в центъра на София.

Установихме, че самата процедура, която е приложил областният управител, възползвайки се от предоставени правомощия еднолично и самостоятелно да се разпорежда с тези имоти. Анализът на документите показа, че този областен управител не е имал тези правомощия“, посочи тя.

„Нашият анализ показва, че купувачът не е ясно легитимиран и не е собственик на тези имоти, за които претендира, че е съсобственик с държавата. Има редица висящи дела в съда за още много на брой други фирми, които също претендират за съсобственост на имотите“, уточни Лиляна Палова.

Тя подчерта, че няма реален съсобственик, на който тази сделка да е легитимно продадена. „Считаме, че е на лице категорично ощетяване на финансовия, държавния, публичния и обществения интерес при извършването на тази сделка, тъй като направеното ценообразуване и като избор на тези, които са го правили и цени, на които сделката е извършена“, заяви Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

„Разполагаме с документи, които сме приложили към исковата молба, която входирах в СГС за ипотеки, продажби и сделки за продажби на имоти, части от имоти, идеални части в рамките на тези имоти, чиято стойност в пъти, в милиони, надвишава стойността на сделката за тези имоти“, посочи тя.

„Още 2003 година държавният терен, около 85% или 5 дка от този терен са били продадени, били са предоставени на частна фирма от тогавашния областен управител и то за дълг срещу собственост, нямаме и акт за продажба“, уточни Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

„Много такива съпътстващи, малки и различни сделки с много на брой юридически лица излизат при проверката. Упоменали сме го в исковата молба“, каза още тя.

Припомняме, че заради скандала оставка подаде областният управител на София Веселин Пенев.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4756 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.09.17 | 20:59

2
Каква хитра маймуна си и ти !! Но кой ли ти е учителя ????

2016.09.17 | 16:45

1
И защо ,нали г-н свинята ,честно си е практикувал занаята и няма никаква далавера ,за 90 лв .квадрата ,да подава земята ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини