Бъчварова за „Царските конюшни“: МВР няма отношение към терена (видео)

  • 16 септември 2016 09:41

  • 2546
  • 4
Бъчварова за „Царските конюшни“: МВР няма отношение към терена (видео)
©

Като вицепремиер и министър на вътрешните работи не отговарям за областните управители. Има отдел към администрацията на МС, който отговаря за работата им. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. в рамките на парламентарния контрол, относно скандалната сделка за т.нар. „Царски конюшни“.

Отговорът й бе на въпрос на народния представител от БСП Жельо Бойчев за това дали тя е била информирана за тези действия на областния управител и счита ли, че е бил защитен държавният интерес.

Бъчварова разтълкува въпроса му като некомпетентност относно държавното управление.

„Става въпрос само за земя, а не за сгради. МВР няма отношение към терена. МВР не е изразявало становище по прекратяване на процедурата по смяна на собственост. Интересите на МВР и на държавата са защитени и това се вижда от писмото, което изпратихме“, подчерта вицепремиерът.

На финала на отговора си тя каза, че се надява кампанията срещу нея да се дължи на недоглеждане от страна на БСП.

Бойчев увери, че няма тенденциозност във въпросите, които се задават към нея. „Проблемът с комуникацията дойде лично от вас, след като казахте, че не знаете за такава сделка. Единственото, което направихме беше да покажем документите. Всичко щеше да е наред, ако писмото ви не завършваше с това, че ще се търси евентуалното прекратяване на договора със собственика. Големият въпрос е действията на държавата и имота да се върне в нейно владение“.

„Това е писмо за информация, а не за сключване на сделка. Оттук нататък как ще се уредят отношенията е в ръцете на областния управител. Взаимно се бяхме информираме. МВР много отдавна иска имотите да бъдат актувани, за да може държавата да се грижи по-добре за тях“, завърши Бъчварова.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2546 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.09.18 | 20:34

4
цИТАТ:".....Аз съм добросъвестен собственик на МВР......"

2016.09.18 | 20:34

3
АРТИСТКА................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

2016.09.18 | 20:34

2
Тая тъпата кокошка още министър ли е ???????????

2016.09.18 | 20:34

1
тъпа долнопробна курва...и всички от гроб

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини