Приеха окончателно Бюджет 2012

  • 09 декември 2011 05:51

  • 4365
  • 0
Приеха окончателно Бюджет 2012
©

След близо 11 часа дискусии парламентът прие окончателно на второ четене държавния бюджет за 2012 г. след полунощ.

По-рано часовникът беше спрян до взимането на решение. Предложението беше направено от  заместник-председателя на ПГ на ГЕРБ Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в. Преди това Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на /Коалиция за България/ отбеляза, че  вече 30-и час продължава този маратон, наречен приемане на  републиканския бюджет и като всеки маратон накрая се раздават  награди на всички, които са се проявили.

От левицата "наградиха" със "златен скункс" министъра на  финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи за "забележителния стоицизъм, който е  проявил". Това е освен за награда и за компания, обясни Манолова и остави статуетката на мястото на Дянков, предаде БТА. От Коалиция за  България връчиха и плакет със стилизирана риба на председателя  на ПГ на ГЕРБ, защото народните представители от управляващата  партия били прекарали 30 часа в мълчание.

Ваньо Шарков от  Синята коалиция посочи, че приемането на бюджета за втори път става обект на "Господари на ефира", независимо  кой носи статуетката. 

Заседанието днес ще започне от 10.30 часа. Народното събрание ще обсъди на първо четене промени в  Закона за собствеността.

Депутатите решиха от дневния ред да отпаднат промените в Кодекса на труда и в Закона за електронните съобщения. От 11.00 часа ще има парламентарен контрол. На въпроси на  депутати ще отговарят министрите Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование, Мирослав  Найденов, Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместникЛиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4365 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини