Ангел Найденов към ГЕРБ: Не променяйте условията за пенсиониране на военните

  • 08 декември 2011 12:28

  • 1872
  • 0
Ангел Найденов към ГЕРБ: Не променяйте условията за пенсиониране на военните
©

Депутатът от БСП Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен поиска да се премахнат предложенията, с които се променят условията за пенсиониране на българските военнослужещи.

От парлментарната трибуна депутатът от Коалиция за България Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен заяви, че ПГ на Коалиция за България няма да подкрепи предложенията по параграф 6 от страна на правителството и на ПГ на ГЕРБ и ще гласува против, защото не приема това нагло предлагане на пенсионната реформа и безочливо отстояване от страна на правителството.

 „С интерес ще гледам гласуването на мнозинството от ГЕРБ, защото мъдрите слова, че няма ненаказано добро с пълна сила биха се отнесли към гласуванията, засягащи предложенията за сектора „Сигурност” от ПГ на ГЕРБ", заяви той по повод предложението за българските военнослужещи.

"Това са поредица от предложения, които не подобряват ситуацията. Те следват общата логика – увеличава се възрастта за пенсиониране на всички български граждани, защо служителите в сектор „Сигурност” да остават встрани? В общото предложение става въпрос за увеличаване с 4 месеца, а за военнослужещите става дума за 2 г. Така или иначе, по досегашните текстове по Кодекса за социално осигуряване от 1 януари 2012 г. общият осигурителен стаж на военнослужещите се предвиждаше да се увеличава с по 4 месеца до 28 г. Сега се предлага скокообразно увеличение от 25 на 27 г. от 1 януари 2012 г.", посочи Найденов.

По думите му, това че има диспропорция в осигурителните вноски и пенсиите на военнослужещите не трябва да се вменява на служещите в Българската армия.

"Ако има диспропорция трябва да променим тези условия и да няма дефицити, които да се дължат на служителите в сектор „Сигурност”. Те се пенсионират рано – държавата е намерила този начин, заради спецификата и рисковете на техния труд. Не го вменявайте като вина на българските военнослужещите", каза още Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1872 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини