Родното ФБР проверява Видахим

  • 22 юли 2016 10:43

  • 2089
  • 0
Родното ФБР проверява Видахим
© Булфото

ДАНС проверява Видахим, съобщи министър Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник по време на парламентарния контрол.

Вицепремиерът отговори на въпрос на социалиста Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно относно вземания на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" от Видахим.

Пред медиите по темата Дончев бе лаконичен и не разкри много какво го притеснява около предприятието. Силно съм обезпокоен, че няма как да бъде защитен държавният интерес, става въпрос за почти 70 милиона лева, които Държавен резерв и военновременни запаси трябва да си прибере, обясни той.

Съдебната сага с Видахим препятствала събирането на парите обратно. В цялата тази история, свързана с натрупване на задължението и в самата съдебна процедура има редица неща, които са обезпокоителни, заяви Дончев. Заради това е сезирано и родното ФБР.

Има оперативна информация, че голяма част от имуществото в момента се изнася, реже и т. н., което съставлява риск за резерва, но и за всички останали кредитори да си съберат задълженията, каза още вицепремиерът

Последвайте канала на

Десислава Станева
2089 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини