Радан Кънев поиска консолидиране на гражданското общество в нов единен политически субект

  • 16 юли 2016 14:54

  • 2628
  • 1
Радан Кънев поиска консолидиране на гражданското общество в нов единен политически субект
© Булфото

Лидерът на ДСБ Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и поиска консолидиране на гражданското общество, на средната класа, в силен, автентичен, единен нов политически субект, в рамките на който ДСБ да запази организационната си самостоятелност.

Пред участниците в XV-то Национално събрание на партията той очерта още два варианта пред тъмносините - запазване на Реформаторския блок /РБ/ в сегашния вид или радикално скъсване на всички партньорства, последвано от търсене на политически успех "през биографичната чистота на ДСБ".

Никой никога няма да може да си позволи да се доближи до председател на ДСБ, който и да е той, и да му предложи облаги, декларира пред форума Кънев, който в момента едновременно е лидер в оставка и кандидат да бъде преизбран отново начело на партията. В доклада си той отчете плюсовете и грешките в работата на ръководството на формацията.

От позицията на извънпарламентарна партия без държавно финансиране изградихме национално лидерство, необходимостта от съдебна реформа като предпоставка за развитие в момента среща подкрепата на 68 процента от обществото, отбеляза Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и. Той отчете и успех в организационното състояние на ДСБ, като обеща, че следващото национално събрание ще бъде от още по-млади делегати, ще продължи укрепването и отварянето на ДСБ към хората. Кънев направи анализ и на Реформаторския блок, като констатира, че на местно ниво той на практика се е разпаднал.

Опитахме, но не можахме да изпълним обещанието си от 2013 г. - овластяване на политически събудена средна класа, каза лидерът на тъмносините. И посочи, че поради вътрешните си противоречия, при играта на "котка и мишка" в преговорите с ГЕРБ, партиите от Блока са били "мишките".

Днес трябва да констатирам, че програмата ни за прокуратура като част от реформата в съдебната власт е политически предадена, подчертава в доклада си Кънев.

А програмата на Реформаторите за образованието и здравеопазването е била "изоставена на произвола на решенията на ГЕРБ". Лидерът в оставка на ДСБ даде добра оценка само на двама от министрите на РБ - Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, и Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки.. Тяхната работа, макар и силно, по думите на Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, компрометирана от действията на премиера Борисов, го спирала да призове за пълно сваляне на доверието от всички министри.

Реформаторите се провалили и в разследването на КТБ, в медийната свобода. Имало отказ от реформа в съдебната система и официална държавна колаборация с компрометираната прокуратура. В анализа си председателят на тъмносините казва още, че в България има свръховластен главен прокурор и министър-председател. Когато те заявяват, че борбата с корупцията е в техен взаимен контрол, означава, че политическият чадър е навсякъде, отказ от борба с най-гнилите сили в българското общество и този отказ е в основата на икономическия провал, обясни тезата си Кънев. В крайна сметка, попита Кънев, къде е разликата между България от 1986 г. и България от 2016 г.

Допуснах огромна политическа грешка - да повярвам, че липсата на воля да се променят нещата може да се реши "от лични контакти с падишаха", каза пред делегатите лидерът в оставка.

ДСБ се провали в поставянето на ясни разграничителни червени линии, посочи той. Според него през последните 7-8 месеца, откакто ДСБ е в опозиция, е и в политическа изолация. ДСБ трябва да се бори за властта, но не за властта на келепира, каза председателят на партията в оставка.

По думите му, въпреки че РБ е обявил курс на борба с партийните назначения в държавната администрация, боричканията за постове между партиите в коалицията са започнали от първия ден във властта, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2628 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.07.17 | 15:00

1
раданчо, пий си редовно хапчетата, при всяко изказване потвърждаваш диагнозата си, а именно шизофрения, нарцизъм и тотална глупост.

Добави коментар

Водещи новини