Калфин: Великобритания ще иска да договори статут на трета страна (видео)

  • 05 юли 2016 13:00

  • 2971
  • 1
Калфин: Великобритания ще иска да договори статут на трета страна (видео)
© Булфото

Британският референдум е израз на това как популизмът и липсата на аргументи могат да предизвикат гласуване с много тежки последици. Това коментира зам.-председателят на АБВ Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска на пресконференция в централата на партията, предаде репортер на Новини.бг.

„Тези които се бореха за референдум започнаха да си подават оставките. Обещаваха как ще си тръгнат всички емигранти, но се оказа, че това няма как да се случи“, отбеляза той.

Калфин заяви, че когато се пита нещо въпросите трябва да бъдат максимално добре формулирани. Той посочи, че референдумът е факт, но това, което следва все още не е ясно.

„Вероятно Великобритания ще иска да договори статут на трета страна“, смята той, и допълни, че някои от кандидатите за нов премиер искат първо да договорят условията, при които да се излезе от ЕС и тогава да започне процедура по излизането, което според Калфин е абсурдно. Според него първо трябва да започне процедурата по излизането, а след това да се договарят условията.

Той заяви още, че излизането на Великобритания не е добро решение за всички европейски страни и в момента се наблюдава появата на силен национализъм в други държави. По думите му ЕС трябва да се реформира и то дълбоко. „Интересът на България е много ясен - запазването на силен ЕС“.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2971 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.07.05 | 23:03

1
Кога предателя ,не е предател ? Само когато е......умрял !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини