БСП поиска оставката на областния управител на Благоевград

  • 05 юли 2016 11:30

  • 1668
  • 0
БСП поиска оставката на областния управител на Благоевград
© bl.government.bg

Областният съвет на БСП в Благоевград поиска оставката на областния управител Бисер Михайлов заради „упражнен административен и политически натиск върху органите на местното самоуправление“, които отхвърлиха идеята за обединение на ВиК дружествата.

В три общини бяха насрочени сесии, на които местните законодатели да гласуват решение за закриване на общинските ВиК дружества и прехвърлянето им в държавното ВиК, с което водната асоциация е подписала договор за управление. Петрич и Сандански казаха „Да“, но общинарите в Кресна отхвърлиха предложението на кмета Николай Георгиев, който е от БСП.

Точно това заседание преди два дни даде повод на левицата да излезе с декларация, в която обвинява областният управител в безпрецедентен натиск: "Областният съвет на Благоевград настоява управляващите да се отнесат с изключителна сериозност към грубото показване принципите на местно самоуправление от страна на областния управител, като същият трябва незабавно да бъде освободен от заемания пост".

Областният лидер на БСП Николай Бошкилов добави, че партията е наясно с изискванията на Брюксел и че липсата на обединение на операторите ще лиши всички общини от средства за ВиК сектора: "Ние не сме против създаването на тази асоциация. Мисля, че има и други начини да се водят разговори, да има диалог, за да бъдат убедени самите жители, гражданите,органите на местно самоуправление на тази община да предприемат съответните действия в друга насока".

Областният управител Бисер Михайлов свика заседание с кметовете на 14-те общини по проблемите на ВиК асоциацията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1668 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини