Реформаторите обвиниха БСП в манипулации за образованието

  • 22 юни 2016 14:11

  • 1111
  • 1
Реформаторите обвиниха БСП в манипулации за образованието
© Булфото

Изказванията на "БСП лява България" от последните няколко дни, свързани с реформата в сферата на образованието и с последните събития, са абсолютна лъжа, заяви секретарят на ПГ на Реформаторския блок Димитър Делчев пред журналисти в парламента. Изявлението му бе в отговор на твърдения на БСП по-рано през деня, свързани с темата за увеличение на учителските заплати.

За нас поведението на БСП е ясна политическа манипулация и се вижда, че за тях президентските избори са на живот и смърт, каза Делчев. Според него заради това от левицата са склонни на манипулации и лъжи по отношение на случващото се в сферата на образованието. Димитър Делчев посочи, че БСП не могат да се представят като активни борци за реформа в образованието, тъй като по време на управлението на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 не са внесли нито един законопроект за образованието. Изглежда, все едно визията и политиката им по отношение на образованието се изчерпват с назначаване на техни близки, добави той.

Делчев припомни, че в коалиционното споразумение и управленческата програма на управляващото мнозинство е записано, че парите за образование ще се увеличават всяка година поетапно с цел системата да се финансира и да работи по-добре. Според него Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 като министър на образованието работи точно за това и няма неразбиране и неразбрали по въпроса с обещаното увеличение на учителските заплати.

Колегата му Димитър Танев отбеляза, че предстоят разговори между коалиционните партньори за Бюджет 2017 г., когато ще се реши какви ще бъдат средствата за образование и за всички сектори в страната. Според него изказването на министър Кунева е било много коректно и е нормално всеки министър да изяви желание и да работи за това съответните системи да бъдат по-добре финансирани.
Димитър Делчев смята, че след приемането на бюджета за 2017 г. учителите ще бъдат доволни, предаде БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1111 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.06.23 | 12:23

1
Чудя се кой гласува за тези сини боклуци отвратителни русофоби мразещи руския народ до мозъка на костите.

Добави коментар

Водещи новини