Бояджиева за образованието: Бомбите гърмят една след друга

  • 23 юни 2016 07:42

  • 1063
  • 0
Бояджиева за образованието: Бомбите гърмят една след друга
©

Образованието е една много важна сфера, а ние не знаем какво се случва с нея. Върхът на всичко бе, когато на Националния събор на учителите самите учители не бяха чути. Имаше едно ясно недоразумение между вицепремиер и премиер за увеличението на техните заплати. Това е достатъчно, за да поискаме оставката на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 като образователен министър.Това заяви в ефира на Канал 3 Марияна Бояджиева от БСП - Лява България. Според нея националният събор на учителите е бил една пиар акция.

"Искаме да се намалят грешките в новия закон за образованието, искаме той да се отложи с една година. В него се предвиждат закриване на училища и съкращаване на учители, няма оценка на въздействието му, както и финансов обезпеченост", каза още Бояджиева. "Бомбите в новия закон гърмят една след друга", категорична е тя.

Според депутата от Реформаторския блок Димитър Делчев БСП целят да натрупат малко точки за предстоящите избори като поискат една или две оставки. "Учителският събор повдигна малко самочувствието на учителите. Те вече знаят къде да намерят отговорите и че са част от една общност. Те видяха, че държавата им обръща внимание. Увеличението на заплатите не беше изпуснат като въпрос, Кунева подписа колективен трудов договор, в който това е заложено", каза още народният представите от РБ.

Попитан дали Реформаторския блок ще просъществува, той заяви, че още от началото на създаването му, той чува за неговата смърт. "Нека гледаме общата картина в образованието, а тя не е никак добра. 45 000 учители трябва да напуснат системата, а млади учители няма. Смятам, че 10% е ниско увеличение на учителските заплати. В управленската програма е записано, че ще има увеличение на парите за образованието", подчерта Делчев.

Последвайте канала на

Калина Христова
1063 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини