Полина Карастоянова: Отстраниха ме заради преговорите на ПФ и "Атака"

  • 15 юни 2016 18:05

  • 3260
  • 5
Полина Карастоянова: Отстраниха ме заради преговорите на ПФ и "Атака"
©

Изговориха се доста неща, не мисля, че има необходимост от преекспониране на значението на това, което се случи. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ независимият депутат Полина Карастоянова, която напусна ПГ на Патриотичния фронт (ПФ) и бе освободена от парламентарните комисии по култура и медии и икономика и туризъм заради обвинения в лобизъм.

Решението бе взето под натиск като условие да започнат преговорите между Патриотичния фронт и "Атака" за президентските избори. Надявам се, че е възможно не след дълго някои от моите колеги, които имат чувство за справедливост, да потвърдят този факт. В политиката подобни неща се случват, за да удовлетворят нечий личен интерес. В моя случай обвиненията в лобизъм бяха напълно необосновани и нескопосани, заяви Карастоянова.

По думите й, с оглед на резултатите на ПФ на местния вот, ако към такава форма на обединение сега се подходи, това би било разумно.

Вносител на поправката за Закона за акцизите и данъчните складове е моят колега Емил Димитров-Ревизоро, а с още четирима колеги ние подкрепихме тези промени. Ако има каквато и да е санкция, тя не може да е към мен. А цифрите показват, че от промяната има ефект и данъчните приходи се увеличават. При втория, още по-артистичен повод – колективното управление на авторските права, се транспонират европейски директиви, подготвят се промени в Закона за културата, предложението се внася от Министерски съвет в Народното събрание с подписа на министър-председателя. А на първо гласуване в Комисията на културата предложението беше прието с единодушие. Резонен е въпросът кой е лобистът в тази ситуация – дали Европейската комисия, дали Министерството на културата, дали Министерският съвет, подчерта независимият депутат.

Вярвам, че колегите ми бяха принудени по един различен от професионалната етика начин да участват в това решение. За мен е по-важно да видим резултатът, който предстои – дали това развитие на ситуацията ще доведе до нещо положително. Ако обаче се окаже, че да предадеш един човек, не си заслужава цената, това е един голям житейски урок за тези, които взеха решението, така и за самата мен, каза още Полина Карастоянова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3260 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
волен Е 100% ов ПЕДАЛ ЩОМ Е ИЗБЯГАЛ ОТ КАЗАРМА !!!

2016.06.16 | 15:11

4
Валери и ти ли ве стана лумпен ???????????????????????

2016.06.16 | 15:12

5
тихо плачи българофоб хахахахахахахааха

2016.06.16 | 15:11

3
Гласуваш за Юруш, те ти продават гласа на ДПС ! Нищожества със златен г.з !

2016.06.16 | 15:11

2
ЛУМПЕНИ ПРОТИВ ПАТРИОТИ

2016.06.16 | 15:11

1
Боже,и тази се изкара жертва!

Добави коментар

Водещи новини