Каракачанов: Президентът зае драматична поза за Изборния кодекс

  • 11 май 2016 07:53

  • 2860
  • 0
Каракачанов: Президентът зае драматична поза за Изборния кодекс
©

Оттеглянето на АБВ е проблем за мнозинството, защото това е трус. Но всеки трус се преодолява, ако се търсят национално отговорни решения, а не такива които преследват тяснопартийни интереси. Това каза в сутрешния блок на БНТ лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Той призна, че решението на АБВ го е изненадало. Според Каракачанов основната причина за оттеглянето на подкрепата на АБВ за кабинета е заявката на новия лидер на БСП за обединение на всички партии в лявото политическо пространство.

Има теми, които всяка една от четирите партии в мнозинството смята за приоритет. Такива за нас са циганската престъпност и довършване на оградата по границата. Приоритети разбира се, са и икономиката, борбата с безработицата, но основният приоритет за нас е сигурността, посочи съпредседателят на Патриотичния фронт.

По думите му, трябва да има единна държавна политика за носенето на бурки. Добре е да се регламентират за цялата държава едни правила, които общинските съвети да могат само да допълват. Това нещо с бурките не е само дразнещо на външен вид, а е опит да се раздели обществото, да се разделят и самите мюсюлмани на добри и лоши, коментира лидерът на ВМРО.

Той е категоричен, че ветото на президента върху върху частта от Изборния кодекс, касаеща гласуването в чужбина, трябва да бъде отхвърлено. То е част от негова лична кампания, а и във вида, в който бе аргументирано, е неприемливо. Текстът беше известен на президентската администрация още преди да бъде внесен в пленарната зала и да бъде гласуван и нямаше никаква реакция по въпроса. След това дойде реакцията на трима-четирима никому неизвестни живеещи в чужбина българи и президентът зае една драматична поза. А за 4-5 години не го видяхме нито веднъж да се застъпи за правата на българите в чужбина, подчерта Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2860 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини