Цветанов: Подкрепяме промените в Закона за МВР

  • 03 юни 2016 11:35

  • 2908
  • 1
Цветанов: Подкрепяме промените в Закона за МВР
©

ГЕРБ ще подкрепи промените в Закона за МВР. Това каза по време на дебатите по промените в Закона за МВР, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Той коментира, че дебатът по проекта за промяна за Закона за МВР е предизвикал сериозно политическо противопоставяне. Цветанов припомни, че е имало изнесено заседание на ресорната парламентарна комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и е имало възможност промените да бъдат обсъдени по същество. Председателят на ПГ на ГЕРБ се обърна към Красимир Янков от ПГ на "БСП лява България", като заяви, че едно от добрите неща в промените в закона е разширяването на правомощията на ГДБОП.

„Възможността полицейски служители, които имат полицейски правомощия, да охраняват обектите на МВР е допълнителен ресурс, които министерството може да използва в борбата с битовата престъпност. Говорим за около 500 полицейски служители, които ще могат да влязат в реално изпълнение по населените места, което ще даде глътка въздух на МВР, защото има реално недостатък на полиция”, заяви още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа като припомни, че около 800 полицаи ще бъдат командировани през лятото на морето.

„Разбира се има различния, но Румяна Бъчварова заяви, че се съобразява с дебата във вътрешната комисия”, каза той и посочи, че между първо и второ четене може да бъде намерен конструктивен диалог и компромис по промените на Закона за МВР. „Искам да заявя, че имаше дебат относно създаването на Агенция „Пожарна безопасност и защита на населението” и той може да бъде взет предвид и да се направят промени между първо и второ четене и да се запази сегашният вертикален стил на управление”, допълни Цветанов.

Последвайте канала на

Калина Христова
2908 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Свърши се с МВР МИНАЛО

2016.06.08 | 10:19

1
Има ОДОБРЕНО нареждане за пълнa ликвидация на тази нагло престъпна тежко терористична стRуктура..Заповедта е потвърдена заради този на снимката прецакал милиони Важни преродени в BUlgaria

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини