Трендафил Величков от АБВ: Официално подадох оставка

  • 10 май 2016 19:07

  • 2584
  • 1
Трендафил Величков от АБВ: Официално подадох оставка
©

"Официално подадох оставка като областен управител", заяви по БНТ Трендафил Величков - областен управител на Пазарджик.

"Емоцията в политиката помага, но такова сериозно решение не се взима на база емоциите. Заседаваме вече 48 часа, не сме спирали, не е непочтенно решението ни. То дойде съвсем навреме с пълно единодушие. Направихме анализа на всеки един ден от това управление, премислихме. Бяхме първата лява партия, която склонихме на много неща и направихме исторически компромис като партия. Постигнахме много добри неща, особено с Ивайло Калфин", смята Величков.

"Има неща, които свършихме, но смятаме, че участието ни в правителството се изчерпа", категоричен е той.

"Новите партии са новото бъдеще на държавата, новият път на България. Всички напускаме с Калфин, ние  сме в малък състав", добави още Величков.

"Ние продължаваме по своя път и пожелаваме успех на правителството. Моето уважение към ДСБ, но това, което се случва там, е непонятно и странно, неадекватно поведение показаха. Имаме достойнство, за да търпим всичко това, не сме за един мач. Бил съм от лидерите на младежката организация на БСП, нямат място спекулации от рода, че има общо между конгреса на партията и оттеглянето от властта на АБВ. Нашето излизане от властта няма общо с БСП", каза бившият областен управител.

"Относно днешната сбирка на ГЕРБ и Патриотичния фронт, ние нямахме идея какво става. И изведнъж случайно там се явяват Реформаторите, странно нали", завърши той.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2584 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
баба гицка

2016.05.13 | 12:03

1
на всички е ясно - курнелията ще ви обединява всички милионера и пак срещу герб - не се накрадахте, ГОСПОД да ви съди и бял ден да не видете

Добави коментар

Водещи новини