Кунева: Раздялата с Калфин е адекватна, с Борисов си стиснаха ръцете

  • 10 май 2016 18:37

  • 4517
  • 3
Кунева: Раздялата с Калфин е адекватна, с Борисов си стиснаха ръцете
©

"Няма нужда в такава ситуация да се търсят аналогии. Тя е такава, каквато е. Един от коалиционните ни партньори напусна властта. Неговата раздяла с правителството и Бойко Борисов приключи съвсем адекватно, и двамата си стиснаха ръцете. Смятам, че той ще продължи да подкрепя правителството". Това заяви по БНТ  образователният министър Меглена Кунева.

"Досега малко говорихме, че всъщност правителството в основата си е дясноцентристко, но в лицето на АБВ тази тежест се беше изместила. Дясното в България е в по-добра форма, или поне такива са фактите. Вероятно причината за това решение е АБВ да се обедини с лявото в лицето на БСП", каза още тя.

"Надявам се ангажиментът към стабилността на държавата да извади на показ най-доброто от всяка една партия. Не сме говорили за постове до този момент, говорим за политика, не знам кой ще замести Ивайло Калфин. Ние определено се опитваме да променим тази посока, защото ако нямаш политика, защо ти трябва досегът до властта. Да видим каква е социалната политика и как да я изпълняваме в следващите месеци и тогава ще помислим кой е подходящ за поста", добави Кунева.

"Част от работата на политиката е да се явяваме на избори, едни предсрочни избори обаче означават, че се прекъсва процесът. Затова имаме четири години, за да се види какво се прави", смята тя.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
4517 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
qq

2016.05.13 | 12:01

3
drugarko Prymova a ti koga ste si stisnesh rycete ......
Не е истина

2016.05.13 | 12:01

2
Тази куковица е тотално изперкала и Борката Борислов сляп ли е ..???? Питаме се всички от ГЕРБ
ужас

2016.05.13 | 12:01

1
Да видим каква е социалната политика как да я изпълняваме Вие ако досега не сте наясно и не знаете как значи за нищо не ставате

Добави коментар

Водещи новини