Йордан Цонев: Бюджетът на България за 2012 г. е фундаментално сгрешен

  • 26 ноември 2011 16:31

  • 2334
  • 4
Йордан Цонев: Бюджетът на България за 2012 г. е фундаментално сгрешен
©

Бюджетът на България за 2012 г. е фундаментално сгрешен и не съответства на реалността. Това заяви заместник председателя на Движението за права и свободи Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на, който беше гост на предаването "Факторът Кошлуков" по TV7.
 
По думите на Цонев в бюджета, предложен от министърът на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, е заложен свръхоптимистичен ръст на икономиката от 1% догодина, но това не е реалистично. Според него България най-вероятно догодина няма да има икономически ръст, а рецесия, заради задълбочаващата се криза в Европа, което ще доведе до по-голям от предвиденото дефицит и неизпълнение на бюджета.
 
Друга критика на Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на срещу бюджета за 2012 г. е и липсата на заложени в него реформи. По думите му за последните 2 години ГЕРБ не са извършили никакви реформи и затова сега се получават проблемите с БДЖ, здравеопазването и т.н. Той коментира, че правителството на Тройната коалиция не е извършило реформи в тези сфери по време на своето управление, защото в периода 2005-2009 г. е имало икономически ръст и те не са се налагали. Още повече, че според Цонев тогава управляващите са намалили корпоративния данък! до 10% с цел да поддържат икономическия ръст и са били заети главно с реформи пряко свързани с приемането на България в Европейския съюз като увеличаване на администрацията и повишаване на  административния капацитет, която поради променилите се обстоятелства и сегашната криза ГЕРБ трябва да реже.
 
По думите на зам.-председателя на ДПС бюджета за 2012 г. е третият поред, който е на дефицит. Това означава, че той трябва да се допълни или чрез харчене на резерва, оставен от Тройната коалиция или чрез взимането на заеми. Според Цонев това разрушава финансовата стабилност на България.  По негови сметки по време на управлението на ГЕРБ са изхарчени 3.5 млрд. от резерва на държавата, а дълга ни се е увеличил с 1.5 млрд. лева.
 
Зам.-председателя на ДПС разказа и за вътрешните проблеми на ДПС в момента. Той заяви, че свалянето на общинският шеф на ДПС във Варна д-р Янко Станев е било решено, заради неподчинението му и отказа да подкрепи кандидата на БСП Борислав Гуцанов на общинските избори. Цонев заяви и че в момента лидерът на партията Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от се опитва да разчупи сливането на хората от общинската и партийната власт в районите на ДПС през последните години, тъй като все се въртят едни и същи хора и това е непродуктивно за па! ртията.
 
Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на коментира и скандалите около Атака в последно време, като ги нарече "семеен водевил". По думите му Атака никога не са били реален опонент на ДПС, която има съвсем други врагове. Той заяви и че в момента партията му е "доста крайна опозиция", тъй като според тях ГЕРБ не се справя с управлението на държавата. Според Цонев по време на правителствата на НДСВ и Тройната коалиция царят е наложил европейски начин за обществени дискусии, докато ГЕРБ само непрекъснато изостря напрежението в! страната. Той коментира и че в Европа няма партия, камо ли млада като ГЕБ, която може сама да се справи с предизвикателствата на тежката икономическа криза в момента. По негово мнение, ако не започне да води конструктивен диалог по проблемите на държавата, ГЕРБ все повече ще изпада в изолация и това може да доведе до парламентарна криза. На въпроса на водещия дали ДПС би се предложила за коалиционен партньор на ГЕРБ, за да се постигне консенсус за важните въпроси свързани с кризата, Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на отговори с "категорично не" и че това Ð! µ изключено да се случи.
 
Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на коментира и актуалната криза в Еврозоната. Той заяви, че политиците в Европа знаят какъв е проблема - европейската единна валута е невъзможна без единна фискална и данъчна политика. Те обаче няма какво да направят, за да го решат политически в момента. Според Цонев Италия и Гърция ще се оправят само чрез издаването на общи дългове на всички страни в еврозоната, а крайно решение може да е само по-голямо фискално и данъчно интегриране на страните в нея.

Последвайте канала на

Novini.bg
2334 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2011.12.12 | 21:46

4
Данчо МЕНТАТА,заемаше поста шеф на бюджетната комисия към парламента по време на "царуването" на църн Ваньо.Егати и капацитетите на СДС-то тогава.Те за това сега сме на това дередже.Тогава ако имахме способни и по-малко крадливи управляващи нямаше да сме най-бедната и корумпирана държава в Европа.
Българин

2011.11.28 | 13:09

3
Тоя пияница от кога взе да разбира от финанси?!!!

2011.11.26 | 19:53

2
Не само "бюджетА", а и "правописА" също ви е сгрешен на всички. Отвратително.
e

2011.11.26 | 19:53

1
---- Прикрепено писмо (каво обяваяваш дали 1000 000 е взел Доган за КОНСУЛТАНСКИ ??? Ами в СЦЕНАРИЯ ти написаха така.Ти как ще ЕНЕРГЕзираш България? Да не забравиш да кандидатстваш и за рекламен agent на батерии-ЕНЕРГАИЗЕР) ---- Подател: евгени славков До: PRIMEMINISTER@GOVERNMENT.BG Относно: каво обяваяваш дали 1000 000 е взел Доган за КОНСУЛТАНСКИ ??? Ами в СЦЕНАРИЯ ти написаха така.Ти как ще ЕНЕРГЕзираш България? Да не забравиш да кандидатстваш и за рекламен agent на батерии-ЕНЕРГАИЗЕР Дата: Събота, 2011, Ноември 26 14:05:13 ЕЕТ Господин Борисов,мислиш ли че вечните ти прикрития с този и онзи и сега с Народаната Партия/ ЕПП/ ще ви минават АБВ-НОМЕРЦАТА ???! Ами полека-лека ще ви разберат мафиотските СТРУКТУРИ. Сега си оставил ИНФРАСТРУКТУРНАТА НОЖИЦА и си се захванал с ЕВРОПЕЙСКАТА КРИЗА !!! Засрами се бе Борисов ,преди да дойде европейската криза,как е работила българската икономика ???! Не си ли спомнияш ,че в България винаги е имало една АБВ-МУТРЕНСКА КРИЗА,или Румен Петков ти каза ДРУГО ???! Още преди него/Р.Петков/, част от ЕНЕРГЕТИКАТА бе поверена на бившия МВР-министър Н.Добрев и синове.Ами не е ли това КРЪВОСНАБДЯВАНЕТО на вашата АБВ-МАФИЯ ???!!! Ти сега как ще ГАЗИФИЦИРАШ българия ???Престанете със Станишев да правите нови серии от ПРЕХОДНИЯ САПОУН-СЕРИАЛ,започнал със "Соффиските боклуци" , държейки хората в ЗАБЛУДА, и заглавието ТРИПОДА и "ПИПАЛЦА". Един въпрос господин Борисов: Кое е по -важно,Самата сграда на "Сълза и смях" или КАСАТА с БИЛЕТИТЕ ?! В постановката на БСП билетите са хората превърнати в кокошки СНАСЯЩИ И ЗЛАТНИ ЯЙЦА,а ти в моменте Бойко играеш ролята на УМНИЯ ПЕТЕЛ. Що е то ЕНЕРГЕТИКА Борисоов ???? Знам,ще кажеш :Нещо като Цанков Камък,но Бойко това епизодче "Цанков Камък" бе оставено за да се изграждат следващите епизоди на СЛЕДВАЩИТЕ ПЕТИЛЕТКИ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини