Калфин: Всички стрели на БСП са насочени към мен, те искат АБВ да изчезне

  • 22 април 2016 21:01

  • 3420
  • 4
Калфин: Всички стрели на БСП са насочени към мен, те искат АБВ да изчезне
©

БСП започна да говорят за демография, когато аз станах министър. Всичките им стрели са насочени към мен. Но понякога разговорът върви по-добре, когато човек има опонент. Това заяви социалният министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска в предаването „Панорама“ по БНТ.

Според него добавките към пенсиите са средства, които отиват при хората с най-ниски доходи. „Това са 1 267 000 души или 2/3 от пенсионерите у нас. Имало е периоди, в които се е спирало изплащането им, защото бюджетът не го е позволявал. Трайният начин е доходите в страната да се повишат, за да не се дават бонуси, когато бюджетът е в добро състояние. Социална политика винаги ще има. Тя е преразпределение на обществото“, коментира още той

„Започнах да правя реформите, които искам. Стабилизирахме пенсионната система. Променихме доста принципите, по които се изплащат детските добавки, безработицата също пада. Работим по темата, която е събрала най-много мъка, а именно ТЕЛК-те. Когато буташ една такава система, хората започват да се притесняват. Много ми се ще държавата да покаже повече грижа към родителите на малки деца, ходещи в детска градина. БСП започна да говорят за демография, когато аз станах министър. Всичките им стрели са насочени към мен, да сте видели да нападат ГЕРБ. Но понякога разговорът върви по-добре, когато човек има опонент, каза още той и добави: Ръководството на „Позитано“ иска АБВ да изчезна, за да прави каквото си иска.

По думите му можем да стигнем до момента, в който пенсионерите са повече от работещите, но това ще се случи и в много общества в Европа. Може да се случи, но няма да е веднага и бързо, уточни той.

Попитан дали влиза в битката за президент, той заяви, че при тях не се обсъжда тази тема. „Сещам се и за по-добри кандидати от мен. Кандидатът трябва да може да говори, да не разделя обществото, а да го обединява“, заяви Калфин.

Последвайте канала на

Калина Христова
3420 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.04.24 | 16:48

4
ТЕЛК -вете ,макар и корумпирани ,бяха от специалисти лекари ,сега ще бъдат от тъпаци и целта е да уморят болните хора !Заслугата е твоя и на педала Москов !
бкп

2016.04.24 | 16:48

3
целият български народ иска да изчезнеш ти , другарю калфин.

2016.04.23 | 18:28

2
Другарю Калфин дали Германеца си почива 12 дена по време на Великден?

2016.04.23 | 18:28

1
Бсп не се знае какво иска, но аз бих се радвал ако абв го няма.

Добави коментар

Водещи новини