Калфин: Във всички етнически групи има бедност и трудности с посещението на училище (видео)

  • 08 април 2016 13:53

  • 1332
  • 1
Калфин: Във всички етнически групи има бедност и трудности с посещението на училище (видео)
©

Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска заяви, че средствата за образование и за професионална квалификация са едни от най-полезните за ромската общност, защото това им дава възможност да излязат от бедността с труд. Той участва на форум, посветен на европейските средства в подкрепа на и ромската интеграция, предаде репортер на novini.bg.

Калфин отбеляза, че във всички етнически групи има и бедност, и трудности с посещение на училище, проблеми с градоустройството и с жилищните условия. Факт е, че тези проблеми са повече в ромските общности, и е факт, че заради това и държавата и самата общност трябва да помагат, коментира вицепремиерът. По думите му тази помощ трябва да бъде съчетана с желание на общностите "да излязат от черупката си, да се опитат да се интегрират и да са пълноценни в обществото".

Калфин отбеляза също, че има чудесни примери за хора, които са от ромската общност и са добри специалисти и добре интегрирани. Вицепремиерът също призова да се избягва противопоставянето, защото това е деструктивно за цялото общество.

Последвайте канала на

Калина Христова
1332 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2016.04.08 | 22:38

1
Все повече взеха да стават и от Българското малценство...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини