Борисов: Няма конфликти в здравеопазването (видео)

  • 07 април 2016 13:14

  • 1945
  • 7
Борисов: Няма конфликти в здравеопазването (видео)
©

В момента не съществува конфликт в здравеопазването, а страните трябва да провеждат повече разговори. Това каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г при откриването на археологическия парк Сандански.

По думите му, в момента не се говори за пари и за някакви непреодолими пречки. „Повече бягат от контрола, който искаме да наложим върху дейностите, защото помните, че преди година и половина преди изборите всички политически партии заявиха, че в здравеопазването отчетността не е добра“, каза Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Той честити на всички здравни работници днешния им празник - Световния ден на здравето и Професионален празник на здравния работник. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г каза още, че трябва повече да се говори с тях и да им се разяснява, тъй като медицинските работници искат и по-добро възнаграждение, а това може да се случи като се спестява от източването на пари.

„При предишния мандат бяхме оставили Военно-медицинска академия без задължения, а само за година и половина станаха 120 млн. лв. задължения. В настоящия момент нещата вървят добре и задълженията там са под 20 млн. лева“, допълни той. По думите му, с реформите се цели, при отиването на пациента, да се идентифицира и да се лекува. Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г направи съпоставка на идентифицирането на пациентите в лечебните заведения с промените, които настъпиха в българския парламент.

„Тогава всички слушахме народните представители, които гласуваха с чужди карти, в момента, в който се сложи този идентификатор изведнъж цялата измама с карти приключи“, коментира той. По думите му, всеки орган трябва да има съответната отчетност, както той го прави в Министерски съвет, защото крайно време е обществото да задава въпроси дали се източва здравеопазването.

„Миналата година Здравната каса я финансирахме с над 450 млн. и усетиха ли хората с половин милиард по-добро здравеопазване? Аз мисля, че не. Ако проблемът на лекарите е идентификаторът, това не е проблем на здравеопазването. От тук нататък всичко е в ръцете на министър Москов и аз се надявам той да обясни всяко свое действие и всяка своя наредба, защото това е специфична лекарска дейност“, каза Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. По думите му, ако беше лесна реформата, Радан Кънев все още щеше да е в управлението и да подкрепя своя министър.

Последвайте канала на

Калина Христова
1945 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2016.04.11 | 13:11

7
Не си давам отпечатъка бе ненормалници...аз да не съм говедо, че да ме дамгосвате! После ще харчите и пари за чип в личните карти нали! Ама само личната карта не стигала! Утре ще ми татуирате и задника със еврозвездички...
Фори

2016.04.11 | 13:11

6
Няма конфликт?! Че, ако нямаше, лекарите щяха да са в кабинетите си и да се груижат за здравето на болните си пациенти. Безотговорността на Борисов и Москов, дали ще имат край?

2016.04.07 | 22:22

1
И, до година, цели проводници.

2016.04.11 | 13:10

5
Кога ще върнете парите на НЗОК ,който Дянков прибра ????

2016.04.11 | 13:10

4
върни 1,5 милиарда лв който открадна от НЗОК през 2011 година (още не е дал обяснение за какво ги е похарчил значи ги е откраднал )

2016.04.11 | 13:10

3
Какъвто Бойко ---такъв и Петър --света вода не напита!!

2016.04.07 | 22:24

2
В нито едно министерство няма конфликти,само кражби и корупция.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини