Местан прати поздрави на Давутоглу от Борисов (снимки)

  • 01 април 2016 11:15

  • 2419
  • 6
Местан прати поздрави на Давутоглу от Борисов (снимки)
© ПП ДОСТ

Официалната визита в Република Турция на делегацията на учредяващата се партия „ДОСТ“ завърши със среща с лидера на управляващата партия АКП и министър-председател на Република Турция г-н Ахмед Давутоглу.

По време на разговора, който се проведе в правителствената резиденция „Чанкая“, г-н Местан запозна премиера Давутоглу с развитието на политическите процеси в България. Пред лидера на АКП Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в анализира и събитията, породили необходимостта от учредяването на новата политическа формация „ДОСТ“. Той изложи мотивите за създаването на новата партия, нейните принципи и цели. Г-н Местан обърна и специално внимание на това, че важен приоритет във външнополитическата дейност на „ДОСТ“ ще бъде развитието на България като реална натовска и истинска европейска държава. Тезата за необходимостта от стратегическо партньорство между Република България и Република Турция също бе разгърната от Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в. Той подчерта, че „ДОСТ“ ще даде своя принос в това отношение. Освен приоритетите на новата политическа формация г-н Местан и министър-председателят Давутоглу обсъдиха и кризата с бежанците, както и други актуални геополитически проблеми. Беше подчертана ролята на Република Турция, която задържа на територията си 2.7 милиона бежанци, и въпреки че не е формален член на Европейския съюз, се грижи за сигурността на Евросъюза.

В края на срещата г-н Местан предаде на г-н Давутоглу поздравите от българския премиер г-н Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Чрез българската делегация министър – председателят на Република Турция също изпрати на българския премиер своите пожелания. Той увери г-н Местан и членовете на делегацията, че за приятелска Турция отношенията с България, не само в рамките на НАТО, но и в областта на икономическите и културните взаимоотношения, са от приоритетно значение.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2419 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.04.15 | 12:38

6
Аз не виждам какъв е проблема. ДОСТ няма да влезе в следващото Народно събрание при нови бъдещи избори. А това че Местан отиде да се кланя в Турция, ясно показа че Доган е бил прав отвсякъде като го изхвърли като мръсно коте от ДПС.
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2016.04.15 | 12:38

5
Турските кypви трябва да се наведат пред бея.
Сашко

2016.04.15 | 12:38

4
Като чиста демократична република, искам да гласувам за този като се върне в България, главата да му е отрязана и забучена на кол! ВЪН ДОСТ И ДСП ОТ ВЛАСТА! ПРОТЕСТИ - ПРОМЯНА!

2016.04.12 | 10:02

3
Това със сигурност е материал от телевизия Алфа

2016.04.12 | 10:02

2
Борисов и Фандъкова обещаха на среща с Ердоган през 2015 в София и Пловдив да се построят нови джамии а Р. Турция да реставрира храма Св.Стефан в Истанбул ,много страна сделка като се има предвид че Р. Турция в длъжна да реставрира храмовете на нейна територия

2016.04.12 | 10:02

1
БОСТАНА все още крета , да eбa майка му на турското мръсно краставо куче предатлеско боко тиквата

Добави коментар

Водещи новини