Волен и Капка ще делят фирмата си

  • 23 ноември 2011 09:04

  • 3129
  • 0
Волен и Капка ще делят фирмата си
©

Лидерът на “Атака” Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа лека – полека изритва жена си от всеки пост, свързан с партията му. След като мистериозно изчезна от издателското каре на вестник “Атака” като главен редактор, се оказа, че Капка Сидерова е уволнена неправомерно, твърди в. “Всеки ден”.

Вчера вестникът се появи без нейното име, въпреки че журналистката е създател и собственик на ежедневника. Близки до Капка припомниха, че тя и баща й Георги Ибришимов държат 50 процента от фирмата “Бумеранг” ООД. Фирмата е активна и все още се занимава с издателска дейност, както е упоменато и в съдебната регистрация.

Поредната книга на Капка също се издава от "Бумеранг”. Публична тайна е, че в началото на съществуването си, всички служители на редакцията са подписвали договори именно с тази фирма, а не с партията.

През август 2010 г. обаче те били задължени да подпишат нови контракти с работодател партия “Атака”, като им е било обяснено, че по този начин ще бъдат осветлени заплатите им. Всъщност обаче Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа още тогава започнал да си “опича” работата с вестника, за да се отърве от хегемонията на жена си. Така журналисти и служители на партийния вестник се озовали с по два трудови договора в ръка – един за 8-часов работен ден към Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, и един за двучасов работен ден при Капка.

Вътрешни хора знаят, че преди известно време бившата вече жена на Сидеров е упълномощила сина си Димитър Стоянов да се занимава с парите, които циркулират във вестника, а по-късно му дала разрешение да управлява и документите на редакцията. Ако възникнат някакви спорове за собствеността на партийния вестник, лидерът ще трябва да се сблъска още веднъж с доведения си син, а не лично с майка му Капка.

Слуховете са, че изданието се спира от печат от 1 декември. Претекстът на Волен бил, че то гълтало много сериозен финансов ресурс, който бил нужен на прохождащата телевизия “Алфа”.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3129 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини