От РБ скочиха срещу различието в банковите такси

  • 25 март 2016 10:59

  • 1572
  • 1
От РБ скочиха срещу различието в банковите такси
©

Срещу различните банковите такси, с които се сблъскват гражданите в администрацията, въстанаха от Реформаторския блок.

"В различните РПУ-та банковите такси са различни. За нас те навсякъде трябва да бъдат еднакви", обяви на трибунка в парламента Антони Тренчев от РБ и даде два примера. "За 36 лева вие ще платите такса 6 лева, а за свидетелство за съдимост банковата такса пак е 100%, тоест 5 лева. За това от РБ имаме две предложения. Първото е задължително инсталиране на терминал за плащане. Това в момента е факт на някои места. За съжаление обаче, не всички институции го предлагат", отбеляза Тренчев.

Второто предложение на реформаторите е забрана за дискриминационното третиране на преводите. "Когато правите превод към друга фирма, таксата е една, а за същата тази услуга, таксата към държавна институция е друга", обясни Тренчев. "Нашето предложение предвижда контролът да се осъществява от КЗП. В държавния бюджет се очакват над 1 млрд. лева, а с тези пост терминали ще се вземат 2 млн. и 300 хил. лева от тази сума. В джоба на българските граждани ще останат 30 млн. лева повече", поясни Тренчев.

Автор: Вилиана Миделиева

Последвайте канала на

1572 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.03.27 | 11:25

1
РБ пак ли нещо скачат? абе вие сте големи скакалци бе я си изтеглете министрите от управлението и тогава скачайте - дрисльовци

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини