Антони Тренчев: Не трябва да говорим за магистратите като за бедни хора

  • 01 април 2016 07:50

  • 1524
  • 2
Антони Тренчев: Не трябва да говорим за магистратите като за бедни хора
©

От Реформаторския блок сме последователни що се отнася до заплатите на членовете на Висшия съдебен съвет. Много от членовете в съдебната системата са против да се израства така рязко. Не трябва да говорим за членовете на ВСС като за бедни хора, заяви Антони Тренчев, депутат от РБ в ефира на БТВ.

Данаил Кирилов, председател на комисията по правни въпроси в НС, заяви, че сумарно заплатите са им същите. „Това е законово решение и то трябва да е принципно. Топ магистратите трябва да управляват съдебната система и ако заплатите им не са такива, то това означава, че им затваряме вратата да се катерят по стълбицата нагоре“, обясни още той.

По думите на Кирилов отговорностите и задълженията им се увеличават. „Да, в действителност това са най-високите заплати, които държавата дават. По-високи са и от на премиера. Но заплатите в съдебната система по принцип са високи“, смята още той.

„В момента членовете на ВСС взимат малко под 5 000 лева, а средната заплата в страната е 850 лева. Не трябва да говорим за тях като за бедни хора. Така даваме много лош знак към хората, това не е морално според мен“, отсече Тренчев. Кирилов го контрира, че се бърка базата.
„По този начин те ще бъдат независими. Няма да ходят в кафето отсреща и да взимат пари, така ще си пазят 7-те хиляди лева“, каза още Кирилов.

Последвайте канала на

Калина Христова
1524 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гошо

2016.04.01 | 11:40

2
Аз пък предлагам на локомотивните машинисти да им дадем по 70 000лв заплата за да не ни утрепят,а на тези от яз.Искър по 2-3 млн за да не взривят стената над София.
Красю

2016.04.01 | 11:40

1
Аз искам да нося политическа отговорност! Дайте ми пари!

Добави коментар

Водещи новини