Фандъкова на работно посещение във Виена

  • 16 март 2016 14:34

  • 1525
  • 1
Фандъкова на работно посещение във Виена
© Булфото

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска пристигна на работно посещение във Виена начело на делегация на Община София, съобщи БТА.

Преди обяд се състояха разговори между госпожа Фандъкова и кмета на Виена Михаел Хойпл. Българската делегация, в чийто състав е включен и заместник-кметът на София по направление "Зелена система, екология и земеползване" Мария Бояджийска, поставя фокуса на своето посещение върху проучване на австрийския опит в опазването на околната среда и по-специално в незамърсяващата околната среда преработка на отпадъци.

Госпожа Фандъкова запозна своя домакин с проекта за преработка на зелени и битови отпадъци в София и го осведоми за пуснатия в действие през миналата година завод за преработка на отпадъци.

Кметът на Виена Михаел Хойпл изрази одобрението си за развитието на София като град с грижа за опазване на околната среда и изказа готовността си да предостави на София техническа експертиза и консултации в осъществяване на проекта за добив на енергия от алтернативни горива.

Включените в състава на делегацията граждани, живеещи в районите близо до ТЕЦ София, посетиха централата за изгаряне на битови отпадъци Пфафенау, в която се изгарят 32 това смет на час и енергията се използва за производство на пара, задвижваща турбини за електроенергия. Топлинната енергия е част от отоплителната система на града. По този начин се оползотворяват 76 процента от съдържащата се в сметта енергия.

Българската делегация посети и топлоелектрическата централа Шпителау, която преработва битовите отпадъци в топлинна енергия и екологично чиста електроенергия. С енергията от изгорените 250 000 тона битови отпадъци годишно се отопляват 318 000 виенски жилища.

Последвайте канала на

1525 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.03.16 | 19:15

1
KURVAAAAAAAAAAAAAA

Добави коментар

Водещи новини