За застрояването на терен, предназначен за парк в София, сигнализира общински съветник (снимка)

  • 30 март 2016 07:26

  • 3046
  • 1
За застрояването на терен, предназначен за парк в София, сигнализира общински съветник (снимка)
© Фейсбук

Предлагат застрояване на нов терен, предназначен за парк. За това сигнализира общинският съветник от Нормална държава Войслав Тодоров във Фейсбук.

Разкритието му идва ден, след като кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска обяви, че поставя на първо място развитието на "Зелена София".

"Внесен е доклад, който предвижда Общината да отпусне терен от 689 кв. м. на Бернард Инвестмънт, за да построят 4-етажна жилищна сграда на Г.М. Димитров до "4-ти км". Този терен обаче е определен за зелена площ с високи дървета и трябва да стане част от парк Въртопо, сред единствените останали възможности за паркове около Младост, Дървеница и Мусагеница", съобщава Тодоров.

"В становище на администрацията се споменава, че теренът е предвиден за озеленяване, но въпреки това дават съгласие да се даде на частната фирма за строителство", припомня той.

Само преди 2 седмици Общината се опита да даде разрешение за застрояване на 2 градинки в район Красна поляна. Очевидно това е разбирането за "Зелена политика" на кмета Фандъкова - застрояване на малкото останали зелени площи, закриване на трамвайни линии, увеличаване цената на градския транспорт, отбелязва общинарят.

"Ще се боря за всяка зелена площ в София, за всеки парк и всяка градинка. Не трябва да допускаме корупционни и корпоративни интереси да съсипят града ни", категоричен е Войслав Тодоров.

Последвайте канала на

3046 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
аз

2016.03.31 | 00:10

1
На това място не е ли сградата на Орифлейм?

Добави коментар

Водещи новини