Калфин: Кандидатурите за президентския вот ще са ясни преди края на лятото

  • 13 март 2016 14:09

  • 1245
  • 1
Калфин: Кандидатурите за президентския вот ще са ясни преди края на лятото
© Булфото (архив)

Основните кандидатури за президентската надпревара ще бъдат ясни преди лятото, прогнозира пред БНР вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

До последно ще се надяваме на широко подкрепен ляв кандидат, ако това не се случи, ще имаме наш кандидат, подчерта събеседникът на медията, като не изключи и вариант за ширококонсенсусна фигура: Когато говорим за президент, трябва да търсим широко национално съгласие, не става въпрос само левицата или политическите семейства да издигат. Политическата ситуация и сигурността около България са изключително тревожни и през следващите години имаме нужда от солидна фигура на държавен глава.

На въпрос "През какво минава съгласуването на евентуална обща кандидатура", той отговори: Очевидно през желанието да се търси по-широко съгласие. Чухме господин Станишев да говори за широки взаимодействия, за широки коалиции, нека да ги видим и в България как се прилагат. Диалогът ни с БСП е в точка "нула".

Работя полулегално с министрите-социалисти в Европа, тъй като поради личното настояване на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на не участвам в техните съвети, предшестващи Европейския съвет. Хубаво е да се говори за лидерство, но когато искаш да постигнеш нещо, търсиш всички сили, особено по труден проблем, заяви още Ивайло Калфин:

Преди всеки Европейски съвет министрите от съответното политическо семейство се срещат и координират позициите си. Аз работя прекрасно с министрите-социалисти, но не на тези срещи, тъй като те се организират от партийните централи, а ПЕС отказва да ме допусне до тези срещи, което е много смешно. Ето виждаме Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли, който е от друго политическо семейство, участва. Очевидно е, че това е някакво типично българско отношение. Аз избягвам да го пренасям на европейска сцена.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1245 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.03.16 | 21:10

1
солидна фигура от отбора на айдуците ?

Добави коментар

Водещи новини