Цветанов: Когато премиерът се гледа в огледалото - вижда само себе си

  • 09 март 2016 18:42

  • 1811
  • 4
Цветанов: Когато премиерът се гледа в огледалото - вижда само себе си
©

Правителството е стабилно, подкрепя се от политическите формации, които формират парламентарното мнозинство. Това стана ясно от изявлението на зам.-председателят на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в студиото на БНТ. Коментарът му бе по повод някои твърдения за сегашното управление на ДСБ, които от известно време са в опозиция.

На фона на всички сериозни политически теми, които могат да бъдат дискутирани, смятам, че твърденията на Кънев по отношение на премиера и сегашното управление обслужват само него и тези около него. Затова твърдения, че когато се гледа в огледалото Борисов вижда образа на Кънев, са несъстоятелни. Премиерът, когато се гледа в огледалото, вижда само себе си, има ясна визия какво да се прави. Искам да благодаря на ПФ, на АБВ и част от РБ, които подкрепят нашето управление, както да благодаря и на отговорното поведение на опозицията, когато се дискутират актуални теми и вземат важни решения за страната. Политическият диалог между институциите, както и между политическите формации е много по-добър. Всеки има право да дава своето мнение, като представлява интересите на своите избиратели. Аз обикалям непрекъснато из страната. В провинцията хората се интересуват от реалните проблеми, с местно и регионално значение. Затова трябва да не фокусираме вниманието си върху деконструктивни изказвания, коментира Цветанов.

Той посочи, че прекратена процедура за избор на КЗК е била съвсем коректна, предвид това, че Росен Желязков сам оттегли кандидатурата си за шеф на комисията.

Не съм разговарял лично с него, затова не зная какви са били мотивите му да стори това. Сега е ясно, че трябва да стартираме нова процедура. Много се надявам, че ще явят повече кандидати, за да не изпадаме в същия казус. От правна гледна точка решението да бъде прекратена процедурата е напълно коректно, посочи зам-председателят на ГЕРБ.

Що се отнася до решението на КС да бъде отменена половината реформа на Москов, Цветанов подчерта, че през цялото врече са стояли зад тази реформа. И понеже министър Москов има подкрепата на премиера, те също ще го подкрепят, тъй като трябва да бъдат в синхрон с мандатоносителят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Аз бих могъл да дам моята препоръка към Москов - да подобри диалогът с всички заинтересовани страни от тази реформа. Но нека да отчетем и добрите неща в здравеопазването – за първи път НЗОК приключва с повече здравни вноски в сравнение с предишните години. Както и по-големият бюджет – 129 млн. лева повече за здравеопазване. Нормално е, когато стоиш зад едно правителство, да даваш възможност на премиера да избира членовете на правителството и да го подкрепяме докрай, посочи Цветанов.

Той засегна и проблемът с бежанската криза, която е едно от най-големите предизвикателства в съвременния свят. По думите му трябва да бъдем малко повече оптимисти, след като бе подписано споразумението между ЕС и Турция, според което нашата съседка се ангажира да ограничава и спира бежанския поток.

Турция постигна голям успех – визовата либерализация за нейните граждани. Сега трябва да имаме механизмът за контрол на поетите от нея ангажименти. Но не трябва да подценяваме ситуацията – взехме решение да увеличим обема на охранителните съоръжения, както и да бъде ангажирана армията в охраната на нашите граници. Добрата координация между МВР, МО и местната власт трябва да се засилва, като е добре към нея да се привлече и здравното министерство, за да не допуснем епидемия или хуманитарна криза, посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа заяви също, че не се е отказал да съди Сергей Станишев, но в момента адвокатите му трябва да свършат огромна работа, за да бъде заведено дело за набеждаване.

Последвайте канала на

Калина Христова
1811 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
kur za boiko analev

2016.10.23 | 19:09

4
Smurt za tia dvamata bre

2016.10.23 | 19:09

3
тиквата вижда в огледалото друг голям крадец цветанов

2016.03.13 | 19:00

2
Осъден е, а още не е в затвора! А за кокошка няма прошка!

2016.03.13 | 19:00

1
Трябваше да се влея в редиците на тази партия.

Добави коментар

Водещи новини