Социолог: Хората ще дадат власт на тези, които наистина се борят с корупцията

  • 09 март 2016 07:49

  • 1413
  • 1
Социолог: Хората ще дадат власт на тези, които наистина се борят с корупцията
© Булфото (архив)

В "Алфа рисърч" правим проучвания на всяко тримесечие. За този период се натрупаха няколко важни събития - конфликта между Русия и Турция, картелът на горивата, докладът за КТБ и може би най-важното - корупцията по високите етажи на властта.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия социологът Боряна Димитрова. В момента, в който привършвахме проучването, започна спирането на обществените поръчки и ние реагирахме незабавно. Тази тема ще доминира и в следващите месеци. Като цяло се наблюдава спад на доверие към абсолютно всички политически лидери и държавни институции. На дъното по доверие е съдебната система. Ясно проличава, че хората искат съдебната система да се реформира сама от вътре, защото работещите там разбират най-добре проблемите и могат да ги решат, каза още тя.

Хората са готови да дадат кредит на доверие и власт на всеки политик, който поведе реална борба с корупцията. Всеки един от управляващите трябва да си даде сметка, че това е основната тема. Хората очакват да има резултати от спирането на обществените поръчки, а не това да е поредната пиар кампания, категорична беше Димитрова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1413 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
XXL

2016.03.09 | 11:10

1
ДО КОГА ЩЕ НИ ЗАБЛУЖДАВАТЕ ЧЕ НИЕ ХОРАТА ИМАМЕ НЕЩО ОБЩО СЪС ИЗБОРА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ !!! ТЕЗИ НЕЩА СЕ НАРЕЖДАТ ОТ ВЪН.НИЕ СМЕ БЕЗГЛАСНИ БУКВИ НИЩО ПОВЕЧЕ

Добави коментар

Водещи новини