Даниел Вълчев: Антикорупционната комисия ще бъде българското ФБР

  • 16 март 2016 17:39

  • 1484
  • 6
Даниел Вълчев: Антикорупционната комисия ще бъде българското ФБР
© Булфото (архив)

Нямам никакви съмнения, че антикорупционният закон ще бъде приет. Вторият вариант на закона е доста по-радикален от първия. Това беше заявено и от г-жа Меглена Кунева. Ако не се приеме закона, ще трябва да има сериозни реакции от наша страна. Не мисля, че г-жа Кунева ще бъде бламирана за втори път от парламента.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Даниел Вълчев, член на ДБГ. Новият антикорупционен орган ще бъде нещо като българското ФБР. Никога не съм знаел каква точно е ролята на БОРКОР. Те са по-скоро аналитична комисия. Не искам да обиждам никого. С новия вариант на антикорупционния закон ще се разширят категориите на лицата, които ще бъдат проверявани. В първата категория ще са депутати, министри, политици. Във втората категория ще влизат лица, които изразходват огромни парични средства. Например директор на болница. В третата категория ще бъдат лица, които има предпоставки да бъдат корумпирани. Например един главен архитект на община, разкри Вълчев.

Той коментира и най-щекотливата тема относно закона - анонимните сигнали. Сигналите не трябва да се делят на анонимни и неанонимни. Съгласен съм, че на нашите географски ширини винаги е съществувала практиката да се клепаме. Големият въпрос е какво трябва да се прави, когато се получи сигнал. Важното е, че когато има такъв сигнал трябва да започне една предварителна проверка. Получаваме сигнал за Георги Петров Димитров, че живее в огромна къща и кара две бентлита. Комисията ще провери тези данни и ако този сигнал се окаже истински, едва тогава ще започне да действа закона. Ако се получи сигнал: Абе, този ми се вижда богат, естествено, че бюрото няма да се задейства. Всички членове на атикорупционното бюро ще минат полиграф и ще се избират от Народното събрание. Тепърва предстоят дебати и дискусии по закона. За всички е ясно, че корупцията е най-големия бич на нашето общество, категоричен беше бившият просветен министър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1484 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.03.17 | 08:50

6
Този е силен само на седенките с Орешарски. Много подъл,гнусен,кариестичен и отвратителен тип.

2016.03.17 | 08:50

5
До сега няма осъден политик или държавен служител каквато и агенция да се направи ползата е нулева!

2016.03.17 | 08:30

4
пълен въздухар и некадърник

2016.03.17 | 08:29

3
И коя политическа сила ще контролира българското ФБР? Или вие ще я създадете, а тя ще бъде независима? А ние ще продължим да сме си същите тъпаци нямай грижа :P
Гост

2016.03.17 | 08:29

2
На думи е добре ама да видим какво ще се промени..... РЕЗУЛТАТИ ЧАКАМЕ!!! Кога ще видим политик в затвора. Бисеров го отървахте, ни ху ни ду. Човека почтенно си плати на когото трябва и му измиха мръсните джагалски ръце.
DOGAN GO NAXAKA QKO V PUT.KATA NA KURVA BOIKOYGLY

2016.03.16 | 20:01

1
kurviiiiiiiiii 6te vi pratim vsizki v groba-mrete prodajniciiiii

Добави коментар

Водещи новини