АБВ ще подкрепи на първо четене новия проект на антикорупционен закон (видео)

  • 08 март 2016 12:34

  • 1397
  • 1
АБВ ще подкрепи на първо четене новия проект на антикорупционен закон (видео)
© Булфото

АБВ ще подкрепи на първо четене новия проект на антикорупционен закон и ще направят съответни предложения за усъвършенстване на текстовете на второ четене. Това каза на пресконференция заместник-председателят на партията Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

От АБВ са удовлетворени, че в редактирания вариант на проекта са отразени техните предложения относно колективното ръководство на бюрото за борба с корупцията, необходимостта от ясно разполагане на териториални структури и от разследващи функции.

От партията обаче искат да бъдат изяснени някои обстоятелства, сред които разширяването на обсега на закона с незаконно придобитото имущество. Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в отбеляза, че новият проект предвижда сливането на четири звена в единен антикорупционен орган. "Какво ни накара така рязко да обърнем посоката - досега изграждахме диференцирани структури, сега ги събираме и изграждаме мастодонт", коментира той."Трябва да си даваме сметка, че създаваме мастодонт и големият въпрос за обществото е дали и кога този мастодонт ще сработи",добави Петков.

От АБВ настояват за обективна оценка на хората, които досега са работили в тези структури, и да не се раздува администрацията.
Марин Киров от правния съвет на АБВ коментира, че новият законопроект не съдържа подаване на анонимните сигнали, срещу които от партията възразяваха в предишния вариант. Той обясни, че в редактирания проект е записано, че антикорупционното бюро трябва да гарантира процедура за връзка с лицето, подало сигнала. От партията искат ръководството на новата структура да се избира с две трети мнозинство.

Заместник-председателят на АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в посочи, че новият законопроект не е бил представен пред парламентарните групи преди да бъде приет от Министерския съвет. "Бяхме замерени с текста през интернет, включително мотивите ги получихме вчера. Не се прави така", коментира той. По думите му подходът на Кунева и Захариева е генерално различен. "Г-жа Кунева всеки ден показва как не трябва да се прави, докато г-жа Захариева показва отчетлив и видим стремеж за диалог и търсене на ефективни решения, които ще способстват за съдебна реформа", добави Петков.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1397 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.03.08 | 19:31

1
Поддържат си заплатите !Продажници !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини