Неуредени имуществени въпроси причинили безредиците в Гърмен и Орландовци (видео)

  • 19 февруари 2016 13:05

  • 1282
  • 0
Неуредени имуществени въпроси причинили безредиците в Гърмен и Орландовци (видео)
©

Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., заместник министър-председател по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи отговори на питане на народния представител Светослав Белемезов относно Национална стратегия за изготвяне на превантивни мерки по недопускане на етнически конфликти.

Според него е необходимо да се предприемат такива мерки за недопускане на подобни конфликти. Претърпя ли развитие стратегията за разширен обществен дебат, попита Белемезов.

Това, което се случи в Гърмен и Орландовци ни даде възможност да преценим мерките, които трябва да се предприемат. Анализът показва, че коренът на тези проблеми се дължи на неуредени имуществени въпроси и незаконни жилища, каза вътрешният министър. Поуката от тези случаи е, че усетихме потенциала на местно ниво на всички институции, когато те работят заедно проблемите могат да бъдат решавани.

МВР е предприело конкретни мерки за недопускане на напрежение. Държим на извода, че за по -ефективна превенция на местно ниво трябва да бъде подобрена работата на местните комисии за обществен ред и сигурност, каза още Бъчварова. Стратегията е много важен документ, тя се осъществява чрез работата на съвета и координацията на всички институции.

5 са основните проблема на национално ниво, каза Бъчварова. Основните ни цели и приоритети са изграждането на среда на толерантност сред децата и младежите. Предстои среща и с министър Кунева по този въпрос. Целим да ограничим посегателствата срещу възрастните хора в малките населени места. Целим изграждането на сигурна и безопасна среда в населените места, устойчиви партньорства. Идентифицирали сме рисковете зони в цялата страна, посочи Бъчварова.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1282 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини