Бъчварова: Ако се наложи, армията ще се включи в охраната на границите

  • 18 февруари 2016 14:10

  • 1456
  • 6
Бъчварова: Ако се наложи, армията ще се включи в охраната на границите
© Булфото

Работата на дирекцията на МВР във Варна показва много добри резултати с оглед на стартовата позиция преди една година. Това каза днес във Варна министърът на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., която присъства на отчета за работата на областната дирекция на МВР във Варна през миналата година.

Тя обясни, че преди година резултатите са отреждали на МВР-Варна последно място в страната, а сега дирекцията е 15-та позиция. За по-малко от 12 месеца бяха постигнати много добри резултати и по линия на разкриваемостта, и по линия на справяне с отделните типове престъпления, посочи министърът.

Философията на реформата в МВР е да оптимизираме дейността на МВР, така че с наличния бюджет и възможностите да работим по-добре, каза още Бъчварова. Тя обясни, че по тази причина има мерки, свързани с преструктурирането и извеждането на някои дейностите в агенции, държавни предприятия. Според министъра това ще ги направи доста по-оперативни и ще им даде възможност да постигат по-добри резултати.

Втората посока в реформата е по отношение на кадрите, на които определяме условията, при които те ще напускат работата си по отношение на обезщетенията, посочи министърът. По думите й 12 заплати са два пъти повече отколкото ще получават тези, които ще преминават в категорията на държавните служители. Това обаче ще важи за служителите, които ще постъпват тепърва. Правим го сега, за да им дадем перспективата и сигурността, че тези условия няма да се променят неочаквано.

Бъчварова каза още в отговор на въпрос, че в момента се обсъжда включването на армията в охраната на границите. Ако се наложи и ситуацията излезе извън възможностите, с които разполага МВР, а те не са изчерпани в момента, да се включи и армията, като оказва съдействие, обясни министърът. По думите й как точно ще се случва това ще бъде разписано в наредба, която ще бъде приета като постановление на МС, предаде БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1456 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ПОЛИЦАЙ

2016.02.26 | 23:03

6
ГЕРБАВ МИНДИЛ

2016.02.24 | 14:37

5
върнете тая в маймунарника

2016.02.24 | 14:37

4
коя армия ?

2016.02.24 | 14:37

3
Отдавна трябваше армията да е на границата, а полицията да лови престъпници и да пази селата, а не да ви бърше задниците!!!

2016.02.24 | 13:12

2
европейската армия
тото

2016.02.19 | 10:28

1
Докато тези патки се наумуват - ще влезнат стотици нови мигранти. Не знам защо армията не пази границите ни,нали затова е армия, кой малоумник го сътвори това ?

Добави коментар

Водещи новини