Ивелина Василева: Върнахме плана за управление на Витоша

  • 17 февруари 2016 07:41

  • 1071
  • 0
Ивелина Василева: Върнахме плана за управление на Витоша
©

Необходимо е да се полагат усилия за модернизацията на съоръженията. Трябва да се положат усилия в тази насока. Трябва да има отговорно отношение. Това каза министърът на екологията Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва в ефира на БТВ.

В момента се изработва плана за управление на Витоша. Върнахме го за доработка, разкри Василева. Тя добави, че това се е наложило, защото в него се предлагало в 40% от парка да се изградят ски съоръжения. „Смятаме, че няма обосновка и аргументация в зоните, които се визират. Законът позволява, но трябва да бъдат ясни зоните, където това е възможно и режимите“.

Василева посочи, че очакват през месец март, изпълнителят да прецизира документа и да го представи отново, след което в Министерски съвет да бъде утвърден. „Няма ограничение и в съществуващия план и в този, които се подготвя да бъдат подменяни съоръжения. Спазваме закона“, увери Василева. В момента е в подготовка и плана за управление на Пирин. Тя призна, че по него има много спорове.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1071 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини