Депутат от БСП: Кунева е поредният бушон (видео)

  • 05 февруари 2016 08:21

  • 2747
  • 2
Депутат от БСП: Кунева е поредният бушон (видео)
©

В обществото се наложи очакване за неотложно създаване на закон за образованието. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ Снежана Дукова.

Този закон отговаря на всички потребности на времето, той е базисен закон. Време е да успокоим хората и да им кажем, че България има нужда от много качествено образование и ще го получи, добави тя.

Без обучени кадри няма как да градим модерна икономика, заяви депутатът от "БСП лява България" Стоян Мирчев. Все пак законът вкарва рамката какви компетенции ще получат децата. На практика след Конституцията най-важният закон е законът за образованието, добави той. Мирчев коментира, че обществото е очаквало новия закон за предучилищно и училищно образование, но по думите му, той създава повече проблеми, отколкото решава.

Притеснява ме, че в закона се заложени европейски практики, които отдавна са отречени, като помощните училища и финансирането на частните училища. В България системата страда от хронично дофинансиране. Друг проблем е, че беше отворена една врата за безконтролно печатане на учебници, подчерта социалистът.

Мирчев заяви, че с действията си управляващите са причинили хаос в образованието. Хаосът в образованието е хаосът във вашата глава, не му остана длъжна Дукова.

Според депутата от БСП смяната на образователния министър е сигнал за проблеми в управляващата коалиция. Меглена Кунева е поредният "бушон", подчерта Стоян Мирчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2747 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.02.05 | 13:20

2
Бушон ли ? Тая ,беше бушон и за АЕЦ !Издържа на милионите ,които влезоха в джоба и !
boreeeee

2016.02.05 | 10:26

1
50 $ безплатен Pokerstars истински пари Не е необходим депозит в тази връзка: goo.gl/A4ouZu

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини